شناسایی پیشران های کلیدی توسعه شهر هوشمند با استفاده از ترکیب روش های فراترکیب و ایداس
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 202
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JVFC-4-2_006
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مدیریت شهری در دهه حاضر با پیچیدگیهای بسیار زیادی در حوزههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی، مسایل قانونگذاری و تکنولوژیک همراه است. شهر هوشمند به عنوان یک چارچوب نوین مدیریت شهری میتواند بسیاری از چالشها و مشکلات مدیریت شهری را کاهش دهد. در فرایند توسعه شهر هوشمند، روابط درهم تنیده بین عناصر اثرگذار بقدری زیاد میگردد که نوعی از سیستمهای دینامیکی پیشرفته برای ارزیابی و سنجش تغییرات این عوامل و اثرات تبعی بالقوه آنها لازم خواهد بود. برای تحقق توسعه شهر هوشمند، لازم است تا از ابزارهای آیندهنگرانه جهت ایجاد و خلق آیندههای موجه و مطلوب با مشارکت تمامی ذینفعان کلیدی استفاده نمود. این پژوهش، با رویکرد آیندهنگاری راهبردی به شناسایی و اولویتبندی پیشران های مدیریت شهر هوشمند با استفاده از روشهای فراترکیب و ایداس پرداخته است. در پژوهش حاضر برای گردآوری دادهها و اطلاعات از ترکیبی از روشهای مختلف استفاده شده است. ابتدا با استفاده از روش فراترکیب با استفاده از مرور ادبیات و پیشینه پژوهشهای صورتگرفته، شاخصهای کلیدی مدیریت شهر هوشمند شناسایی شدهاند. بر این اساس با استفاده از روش فراترکیب تمامی اطلاعات و دادههای بدست آمده از پژوهشهای پیشین در خزانه جمعآوریشده و پس از تحلیل، جدول فراوانی عوامل اثرگذار بر مدیریت شهرهوشمند شناسایی شدهاست و در ادامه خروجی های روش فراترکیب برای رتبه بندی و شناسایی پیشرانهای کلیدی در اختیار روش ایداس قرار می گیرد. در نتایج پژوهش حاضر، با استفاده از یک فرایند ترکیبی گام به گام نه پیشران اساسی برای توسعه شهر هوشمند استخراج شده است.
EDAS
کلیدواژه ها:
smart city ، Meta-Synthesis ، Edas ، key drivers of smart city development ، Foresight ، شهر هوشمند ، روش فراترکیب ، روش ایداس ، پیشران های کلیدی توسعه شهر هوشمند ، آینده نگاری
نویسندگان
پویا نخجیرکان
Phd in Futures Studies Imam Khomeini International University
متین عاشوری چهارده
Master of Urban Planning-Tehran University
نادر زالی
Associate Professor of Urban Planning Department Guilan University
ناصر براتی
Associate Professor of Urban Development Engineering Imam Khomeini International University
فرهاد درویشی سه تلانی
Professor of Political Science, Imam Khomeini International University
بابک محمد حسینی
Assistant Professor of Physics Imam Khomeini International University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :