بررسی امکان افزایش تعداد باکتری های پروبیوتیکی بومی روده بچه فیل ماهی (Huso huso) با استفاده از مخمر Saccharomyces cerevisiae Var. Ellipsoideus در جیره

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,058

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PROBIOTIC01_151

تاریخ نمایه سازی: 26 آبان 1391

چکیده مقاله:

هدف از این مطالعه تعیین اثرات افزودن سلول های غیرفعال مخمر ساکارومایسس سروزیه واریته الپیدوس (Saccharomyces cervisiae Var. Ellipsodeus) به جیره بر باکتری های پروبیوتیکی موجود در میکروفلور بومی روده بچه فیل ماهی (Huso huso) بود. سلول های غیرفعال مخمر مذکور در سطوح 1، 2، 5 درصد به جیره غذایی بچه فیل ماهی اضافه شده و بچه ماهی ها به مدت 7 هفته با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای دوره سطوح باکتری های پروبیوتیکی (جنس لاکتوباسیلوس) و تعداد کل باکتری ها در میکروفلور روده به ترتیب از طریق کشت بر روی محیط های کشت های MRS آگار و پلیت کانت آگار (PCA) تعیین شدند. بررسی آماری نتایج نشان داد که میزان باکتری های جنس لاکتوباسیلوس با افزایش سطح مخمر جیره افزایش می یابد بطوریکه در تیمار 5% بیشترین افزایش را داشت. با این وجود تفاوت معنی داری بین تعداد لاکتوباسیلوس ها در تیمار 1 و 2% با شاهد وجود نداشت. افزایش تعداد لاکتوباسیلوس ها در تیمارهای تغذیه شده با سلول های غیر فعال مخمر به دلیل تامین نیازهای غذایی این باکتری های برای رشد و افزایش تعداد می باشد. باتوجه به اثرات سودمند باکتریهای پروبیوتیکی، استفاده از مخمر ساکارومایسس سروزیه واریته الپیدوس، راهکاری مناسب جهت افزایشتعداد و غالبیت آن ها در فلور باکتریایی روده بچه فیل ماهی می باشد.

نویسندگان

سیدحسین حسینی فر

عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

مرتضی یوسفی

گروه شیلات، دانشگاه تربیت مدرس