تاثیر ترکیب یونی محلول های غذایی بر رشد، غلظت عناصر غذایی پرمصرف و عملکرد دو رقم ذرت علوفه ای (.Zea mays L) در کشت بدون خاک
محل انتشار: فصلنامه روابط خاک و گیاه، دوره: 14، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 173
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-14-1_003
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402
چکیده مقاله:
دانسته های اندکی در مورد ترکیب یونی محلول غذایی مناسب برای تولید ذرت علوفه ای در کشت بدون خاک وجود دارد. بنابراین هدف این پژوهش، انتخاب یک محلول غذایی پایه برای تولید ذرت علوفه ای در کشت بدون خاک بود. به این منظور یک آزمایش گلدانی با دو عامل نوع محلول غذایی و نوع رقم ذرت علوفه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در گلخانه پژوهشی دانشگاه شهرکرد انجام شد. محلول های غذایی مورد استفاده عبارت بودند از: ۱) محلول غذایی تمام قدرت هوگلند و آرنون، ۲) محلول غذایی نیم قدرت هوگلند و آرنون، ۳) محلول غذایی باری و میلر، ۴) محلول غذایی الکساندر و همکاران، و ۵) محلول غذایی رواکورا. همچنین ارقام ذرت علوفه ای شامل هیبرید سینگل کراس ۷۰۴ و سینگل کراس ۴۱۰ بودند. نتایج نشان داد در هر دو رقم، بیش ترین غلظت نیتروژن و فسفر برگ، ساقه و ریشه در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی رواکورا مشاهده شد. کاربرد محلول غذایی الکساندر و همکاران منجر به افزایش معنی دار غلظت پتاسیم برگ، ساقه و ریشه در مقایسه با سایر محلول های غذایی شد. تامین بهینه عناصر غذایی مورد نیاز ذرت توسط محلول غذایی رواکورا منجر به افزایش معنی دار ارتفاع گیاه، قطر ساقه، سطح برگ و شاخص سبزینگی برگ شد. در هر دو رقم ذرت بیش ترین وزن تازه و خشک شاخساره و کارایی مصرف آب با کاربرد محلول غذایی رواکورا حاصل شد. بر مبنای نتایج این آزمایش، کاربرد محلول غذایی رواکورا برای کشت هر دو رقم ذرت (سینگل کراس ۷۰۴ و سینگل کراس ۴۱۰) در کشت بدون خاک به منظور تولید علوفه در شرایط مشابه این پژوهش پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
Hydroponic ، Balanced nutrition ، Vegetative growth indices ، Water use efficiency. ، آب کشت ، تغذیه متعادل ، شاخص های رشد رویشی ، کارایی مصرف آب.
نویسندگان
مریم قربانی
Soil Science and Engineering Department, Faculty of Agriculture, Shahrekord University.
شهرام کیانی
Soil Science and Engineering Department, Faculty of Agriculture, Shahrekord University.
علی محرری
Animal Science Department, Faculty of Agriculture, Shahrekord University.
سینا فلاح
Agronomy Department, Faculty of Agriculture, Shahrekord University.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :