ارائه روشی نو در تشخیص خودکار اسپایک های صرعی با استفاده از تلفیق ICA و فیلتری بر اساس Autoassociative مبتنی بر شبکه های عصبی و تبدیل ویولت
محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,876
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICBME15_032
تاریخ نمایه سازی: 26 آبان 1391
چکیده مقاله:
تشخیص خودکار بیماری صرع بدون نیاز به خواندن ثبت طولانی مدت EEG بارها و بارها در مقالات مطرح و به آن پرداخته شده است، ولی تاکنون تشخیص سنتی این اسپایک ها با مشاهده نوار مغزی بیمار به وسیله پزشک انجام می شود . این روش ه ای سنتی و سایرسیستم های تشخیص اسپایکهای صرعی به دلیل همپوشانی پیک ها و یا به دلیل پایین بودن سیگنال به نویز کاملأ قابل اطمیناننیستند، چون نمی توان پیک ها را از هم جدا کرد . با توجه به ناپایداری های متعددی که وجود دارد، استفاده از روشهای پیش پردازش درتشخیص اسپایک صرعی، در حضور فعالیت پس زمینه و نویز و سیگنال های ناخواسته، بسیار مناسب است .هدف این تحقیق افزایش کیفیت آشکار سازی فعالیت حملات صرعی در EEG با استفاده از روشهای پردازشی ICA و فیلتر Autoassociative مبتنی بر شبکه های عصبی و تبدیل ویولت می باشد. برای حذف نویز و آرتیفکتهای حیاتی از EEG از ICA استفاده شده است. پس از حذف نویز و آرتیفکت از EEG با استفاده از فیلتر Autoassociative مبتنی بر شبکه های عصبی، فعالیت پس زمینه EEG تا حد ممکن ضعیف می گردد و به این ترتیب نسبت سیگنال به نویز برای فعالیت حملات صرع افزایش می یابد. نهایتاً در خروجی این فیلتر عصبی صرعی بودن یا نبودن سیگنال غیر ایستان EEG به راحتی توسط تبدیل ویولت db4 مشخص شود. دلیل ا نتخاب db4 این است که فیلترهای مرتبه بالاتر دارای نوسان می باشند و فیلترهای درجه پائین، زبرتر می باشند. بنابراین مناسب ترین فیلتر db4 می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امید اربابیان
کارشناس ارشد مهندسی پزشکی، گرایش بیوالکتریک، دانشگاه آزاد اسلامی واح
سعید راحتی قوچانی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :