سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

هنجارگریزی نحوی در شعر سهراب سپهری

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,894

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPLIR01_110

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1391

چکیده مقاله هنجارگریزی نحوی در شعر سهراب سپهری

یکی از دانش هایی که امروزه به شناخت هرچه بهتر متون ادبی یاری می رساند، علم زبانشناسی است . نویسندگان این مقاله می کوشند تا با استفاده از مکتب فرمالیسم به بررسی دگرگونی و هنجارگریزی نحوی در شعر سهراب سپهری بپرد ازند. برخی منتقدان شعر سپهری را فاقد برجستگی در نحو بیان دانسته اند، اما این پژوهش نشان می دهد که سپهری از طریق دگرگونی نحوی کوشیده تا شعرش را برجسته سازد و تأمل مخاطب رابرانگیزد. هنجارگریزی یکی از شگردهایی است که اعمال آن بر زبان خودکار موجب تقویت، تحریف، ایجاز و یا واژگونی زبان معمول را فراهم می آورد. گریختن از قواعد خودکار زبان چیزی نیست که تازه وارد عرصه ی ادبیات و مخصوصاً شعر شده باشد بلکه این شگرد به شیوه های مختلف در آثار شاعران گذشته دیده می شود . سهراب سپهری نیز از این رهگذر به غنا و توسعه ی زبان شعری خود پرداخته و بدین وسیله تأمل مخاطب را در شعر خود برانگیخته و حتی موجب درک لذت بیشتر از شعرش شده است . مهم ترین جلوه های هنجارگریزی در شعر او عبارتند از : هنجارگریزی معنایی، واژگانی، زمانی و نحوی.

کلیدواژه های هنجارگریزی نحوی در شعر سهراب سپهری:

نویسندگان مقاله هنجارگریزی نحوی در شعر سهراب سپهری

اکبر شامیان ساروکلائی

استادیار دانشگاه بیرجند

موسی طهماسب نژاد ادملایی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی

مقاله فارسی "هنجارگریزی نحوی در شعر سهراب سپهری" توسط اکبر شامیان ساروکلائی، استادیار دانشگاه بیرجند؛ موسی طهماسب نژاد ادملایی، کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش ملی ادبیات فارسی و پژوهشهای میان رشته ای پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آشنایی زدایی، هنجارگریزی نحوی، شعر فارسی، سهراب سپهری هستند. این مقاله در تاریخ 20 آبان 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2894 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از دانش هایی که امروزه به شناخت هرچه بهتر متون ادبی یاری می رساند، علم زبانشناسی است . نویسندگان این مقاله می کوشند تا با استفاده از مکتب فرمالیسم به بررسی دگرگونی و هنجارگریزی نحوی در شعر سهراب سپهری بپرد ازند. برخی منتقدان شعر سپهری را فاقد برجستگی در نحو بیان دانسته اند، اما این پژوهش نشان می دهد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله هنجارگریزی نحوی در شعر سهراب سپهری با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.