رابطه سرمایه روانشناختی با سازگاری شغلی پرستاران بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی کاشان
محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 32، شماره: 118
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 244
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-32-118_003
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سازگاری شغلی برای ادامه اشتغال موفقیت آمیز پرستاران عامل مهمی به شمار می رود که می تواند تحت تاثیر سرمایه روانشناختی قرار گیرد. هدف مطالعه حاضر تعیین رابطه بین سرمایه روانشناختی با سازگاری شغلی پرستاران بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی کاشان بود.
روش بررسی: این پژوهش، توصیفی- همبستگی، به روش تصادفی طبقه ای روی ۱۹۰ نفر از پرستاران بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام شد. جهت گردآوری داده ها از دو پرسش نامه سرمایه روانشناختی و پرسشنامه سازگاری شغلی استفاده شد. تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام گرفت.
یافته ها: یافته ها نشان داد میانگین سرمایه روانشناختی (۷۷/۰ ± ۴۱/۵) بالاتر از حد متوسط چهار و میانگین سازگاری شغلی (۴۲/۰ ± ۲۳/۳) بالاتر از حد متوسط سه است. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین سرمایه روانشناختی و سازگاری شغلی (۴۳/۰=r) رابطه مستقیم و معنی دار وجود دارد. بیشترین رابطه بین سرمایه روان شناختی و ارزش دوستی (۴۸/۰=r) و کمترین رابطه بین سرمایه روان شناختی و خودمختاری (۱۵/۰=r) بود.
نتیجه گیری کلی: نتایج این پژوهش گویای این است که در جامعه پرستاران، به کارگیری برنامه هایی در جهت افزایش سرمایه روانشناختی پرستاران می تواند منجر به ارتقای سازگاری شغلی آن ها شود. همچنین نگاه حمایتی درون بیمارستان ها و در نتیجه ادراک پرستاران از مورد حمایت واقع شدن، سازگاری شغلی آن ها را افزایش می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید رحیمی
Associate Professor, Department of Education, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashan, Iran ( Corresponding author) Tel: ۰۹۱۳۳۰۶۴۴۳۰ Email: dr.hamid.rahimi@kashanu.ac.ir
فاطمه باغ شیخی
MA, Department of Education, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashan, Iran
اسماعیل عزیزی
Assistant Professor, Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
سمیه حاجی جعفری
MA Student in Nursing, School of Nursing and Midwifery, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :