مقایسه اثربخشی مداخله مثبت نگر گروهی/فردی بر افسردگی مداوم دختران نوجوان بی سرپرست/بد سرپرست
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 265
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWSF-15-57_007
تاریخ نمایه سازی: 29 خرداد 1402
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی مداخله مثبتنگر به شکل گروهی و فردی بر افسردگی مداوم دختران نوجوان بی سرپرست/بدسرپرست تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد انجام شد. جامعه ی آماری پژوهش را کلیهی دختران بدسرپرست/بی سرپرست تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد تشکیل میداد که در سال ۱۳۹۸ تحت پوشش نهادهای حمایتی مذکور بودند. روش نمونهگیری به این صورت بود که ۴۵ نفر از افراد جامعه به شکل نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و بطور تصادفی در سه گروه فردی (۱۵نفر)، گروهی (۱۵ نفر) و گواه (۱۵ نفر) قرار گرفتند. در فرآیند مداخله، گروههای آزمایشی (فردی و گروهی) بسته ی مداخلهای رواندرمانی مثبتگرای سلیگمن و سیکسزنتمیهالی (۴۷) را دریافت کردند؛ درحالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. دادههای پژوهش با استفاده از پرسشنامهی افسردگی بک جمع آوری شده و در پایان داده های حاصل با آزمون آماری تحلیل واریانس یکراهه، بواسطهی نسخه ۲۵ SPSS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاصل از تحلیل نشان داد که مداخلهی مثبت نگر به شکل فردی در مقایسه با روش گروهی اثربخشی بیشتری در کاهش افسردگی مداوم داشته است (۰۱/۰P<). در نتیجه میتوان گفت که درمان مثبتنگر فردی میتواند به عنوان روشی برای کاهش افسردگی دختران بدسرپرست/بی سرپرست از سوی نهادهای حمایتی مورد استفاده قرارگیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فروغ عبیری بناب
دانشجوی دکتری روانشناسی، واحد تبریز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز، ایران.
مرضیه علیوندی وفا
استادیار ، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران (نویسنده ی مسئول) m.alivand@iaut.ac.ir
علی خادمی
دانشیار گروه روانشناسی، مرکز تحقیقاتی روانشناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه،، ایران
غلامحسین جوانمرد
دانشیار علوم اعصاب شناختی، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :