حمایت از میراث فرهنگی جهانی در رویه دیوان بین المللی کیفری
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JLVIE-26-94_006
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1402
چکیده مقاله:
در حقوق بین الملل، قواعدی درباره حمایت از میراث فرهنگی جهانی نظیر کنوانسیون های چهارگانه ۱۹۴۹ ژنو و کنوانسیون ۱۹۵۴لاهه وجود دارد. میراث فرهنگی علاوه بر حمایت های عام در حقوق بین الملل به طور ویژه در چارچوب نظام حقوق بین الملل کیفری نیز طی اساسنامه و سند عناصر جنایات دیوان مورد التفات قرار گرفته اند. با لازم الاجرا شدن « اساسنامه رم » در ۱۷ ژوئیه ۲۰۰۲ و ایجاد « دیوان بین المللی کیفری »، جهان برای نخستین بار، به یک ساز و کار قضایی بین المللی مستقل با اختیار محاکمه افرادی که دارای بیشترین مسئولیت در رابطه با تخریب مهارناشدنی اموال فرهنگی در جریان مخاصمات مسلحانه هستند، مجهز شد. جهان برای نخستین بار در طول تاریخ محاکمات دیوان بین المللی کیفری ، شاهد محاکمه فردی به اتهام جنایت جنگی علیه اموال فرهنگی در پرونده " احمد الفقی المهدی " بود. رویکرد دیوان در این پرونده، متاثر از اساسنامه خود " رویکرد تفسیر به نفع غیر نظامیان " می باشد.
کلیدواژه ها:
Cultural Heritage ، International Criminal Court ، war crimes ، Approach the Cultural Value of Cultural Heritage ، Interpretation Approach for Civilians ، Al-Mahdi Case
نویسندگان
امیرساعد وکیل
Assistant Professor of International Law, Faculty of Law and Political Sciences, University of Tehran
افشین قشلاقی نیگجه
Ph. D. Candidate in Public International Law, Faculty of Law, University of Qom
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :