نقش مکان های معنوی در ارائهخدمات ویژه کتابخانه ای به توان خواهان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 77

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPLA01_028

تاریخ نمایه سازی: 13 خرداد 1402

چکیده مقاله:

پایگاه های مذهبی با هر عنوان و دسته بندی از معابد، کنیسه، کلیسا و مسجد تا دیگر مکان هایوابسته به آنها از دورترین زمان تا امروز، تامین نیازهای عمومی شهری را بر عهده داشته اند. اینموضوع در نظام شهرسازی نوین نیز از نظر برنامه ریزان شهری پنهان نمانده است. اما با بروزسلیقه گرایی و تغییر برخی کاربری های آنها چشم اندازهای اولیه تغییر کرده است.پرسش اصلی، چرایی به کارنگرفتن این فضاها در برنامه ریزی های کلان کتابخانه ایاست. هدف از ارائه این موضوع، تعریف اولیه از کاربری این فضاها، نحوه به کارگیری آنهابرای توسعه خدمات کتابخانه ای به ویژه تامین نیازهای کاربران با شرایط خاص و ارائه تقسیمکار همگانی در راستای به روزرسانی دستاوردهای تکنولوهی برای تامین نیازهایتوان خواهان و تولید منابع موردنیاز ایشان با استفاده از امکانات عمومی موجود درکتابخانه های عمومی و دیگر فضاهای معنوی است.گردآوری داده های این پژوهش با رو، مشاهدات میدانی انجام گرفته است. در اینپژوهش درمی یابیم که تامین نیازهای فرهنگی به ویژه منابع کتابخانه ای توسط یک نهاددولتی امکان پذیر نبوده و نخواهد بود؛ دسترسی به خدمات کتابخانه ای با به کارگیریتوانمندی همه امکانات موجود در فناوری های اطلاع رسانی به صورت یکپارچه امکان پذیراست؛ بالا بردن فرایند معنوی خدمات رسانی به توان خواهان خارج از فضای نهادهایتعریف شده کنونی ضرورتی جدی دارد.

نویسندگان

حسین روحانی صدر

دانشجوی دکتری تاریخ ایران پس از اسلام؛ کارشناس گروه ایران شناسی و اسلام شناسی سازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران، دانشگاه پیام نور تهران، ایران.