اثربخشی مداخله مبتنی بر فراشناخت بر صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات نظام سلامت، دوره: 17، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 151
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HSR-17-1_004
تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: سلامت زنان، تضمین کننده سلامت خانواده و جامعه می باشد. سلامت جسمی و روانی زنان پس از زایمان تحت تاثیر قرار می گیرد و صمیمیت زناشویی آنان کاهش می یابد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی مداخله مبتنی بر فراشناخت بر صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان انجام شد.
روش ها: این مطالعه از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه شاهد بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه زنان زایمان کرده مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اصفهان در سال ۱۳۹۷ تشکیل دادند. روش نمونه گیری از نوع داوطلبانه بود و ۳۰ نفر به صورت تصادفی در دو گروه شاهد (۱۵ نفر) و آزمایش (۱۵ نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسش نامه صمیمیت زوجین اولیا و همکاران بود. برای گروه آزمایش، ۸ جلسه مداخله مبتنی بر فراشناخت به مدت ۹۰ دقیقه اجرا شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: نتایج تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس نشان داد که مداخلات فراشناختی بر صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان موثر بود. به عبارت دیگر، میانگین نمرات صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان در مرحله پس آزمون در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد پس از کنترل اثر پیش آزمون، افزایش معنی داری داشت
نتیجه گیری: مداخلات فراشناختی تاثیر مثبتی بر صمیمیت دارد و منجر به افزایش صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان می گردد. بنابراین، پیشنهاد می شود که با همکاری مراکز مشاوره و بهداشت به منظور ارتقای سلامت جسمی و روانی زنان پس از زایمان، تسهیلاتی جهت برگزاری دوره های مذکور اختصاص داده شود.
کلیدواژه ها:
Metacognitive-based intervention ، Marital intimacy ، Postpartum ، مداخله مبتنی بر فراشناخت ، صمیمیت زناشویی ، پس از زایمان
نویسندگان
بهاره آقابیگی
Department of Psychology, Khomeini Shahr Branch, Islamic Azad University, Khomeini Shahr, Isfahan ,Iran
سحر خانجانی وشکی
Assistant Professor, Department of Counseling, Faculty of Humanities, Arak University, Arak, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :