بررسی اثر مشخصات مکانیکی و هندسی شیب های خاکی بر دقت روش های تعادل حدی متداول در آنالیز پایداری شیروانی های همگن به کمک روش تفاضلات محدود
محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,666
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCCE03_081
تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1385
چکیده مقاله:
روشهای کلاسیکی که تا کنون در زمینه تحلیل پایداری شیب های طبیعی و مصنوعی و نیز سدهای خاکی ارائه شده اند عمدتا شامل روشهای تعادل حدی می باشند. این روشها به دلیل محدودیت ها و فرضیات ساده کننده ای که در ارتباط با شرایط خاک در آنها اعمال نموده اند موجبات بروز تقریبات قابل ملاحظه و تخمین های متفاوتی را در نتایج تحلیل ها فراهم می کنند. در این تحقیق به کمک روش تفاضلات محدود، به عنوان یکی از مطلوبترین تکنیک های عددی در تحلیل مسائل مهندسی، و با بهره گیری از نرم افزار FLAC که از قابلیت ها و توانایی های ویژه در حل مسائل مهندسی ژئوتکنیک برخوردار است رفتار شیبهای خاکی در روش های تعادل حدی با استفاده از نرم افزار XSTABL و با توجه به شرایط مکانیکی خاک و مشخصات هندسی شیب در شیروانی های همگن ماسه ای و رسی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و قابلیت اعتماد و حدود این روشها با توجه به پارامترهای مکانیکی و هندسی خاکریز در مقایسه با روش تفاضلات محدود مورد ارزیابی قرار گرفته اند. نتایج نشان می دهند که در اغلب موارد نتایج حاصل از دو نرم افزار فوق االذکر به هم نزدیک بوده و دقت روش های تعادل حدی قابل قبول می باشند و لیکن در شیبهای متشکل از خاک همگن ماسه ای در زوایای شیب بیشتر از 45 درجه و در شیب های همگن رسی با ارتفاع کم خاکریز توصیه می گردد که یافته های حاصل از تحلیل این قبیل شیب ها با استفاده از روش های تعادل حدی به کمک و با بهره گیری از نتایج تحلیل روش های دقیق تر کنترل گردند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
توحید اخلاقی
استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز
طناز رحیمی نوه سی
کارشناس ارشد خاک و پی دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :