بررسی شاخص توسعه پایدار گردشگری در شهر تبریز و تاثیرگذاری شاخص مدیریت شهری و تفکر سیستمی در دستیابی به آن (تخمین رگرسیون لاجیت ترتیبی )

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 153

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSDA06_432

تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1401

چکیده مقاله:

دستیابی به توسعه پایدار شهری به منظور ایجاد شهری مناسب زندگی حال و آینده شهروندان، ماموریت خطیر و الزام آور مدیریت شهری محسوب می گردد. مدیریت شهری عبارت است از یک سازمان گسترده، متشکل از عناصر و اجزاء رسمی و غیررسمی موثر و ذی ربط در ابعاد مختلف اجتماعی ، اقتصادی و کالبدی حیات شهری باهدف اداره، کنترل و هدایت توسعه همه جانبه و پایدار شهر مربوطه است تفکر. سیستمی به مدیران کمک می کند تا ساختار، الگوها و وقایع را در پیوند با یکدیگر مورد بررسی قرار دهند و تنها به مشاهده اکتفا نکنندتفکر سیستمی مبتنی بر نوعی کلی نگری است که با تحلیل ، قابل درک نیست ، با توجه به مشکلات عدیدهای که امروز مدیریت شهری با آن روبروست ، به نظر می رسد کاربرد تفکر سیستمی در حل مشکلات شهری ضروری باشد. یکی از اهداف مهم مدیریت شهری ، دستیابی به گردشگری پایدار است . گردشگری پایدار، با اتکا بر مفهوم توسعه پایدار، می خواهد صنعت گردشگری در عین سوددهی اقتصادی ، کمترین تاثیر را بر جامعه میزبان و محیط زیست را داشته باشد. برای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری صبر، تلاش و تعهد دراز مدت، برنامه ریزی و سیاست گذاری های صحیح شهری ، وجود یکی تفکر سیستمی در مدیریت شهری در کنار تلاش مدیران شهری و شهروندان و همکاری متقابل میان آنها امری ضروری است . هدف مقاله ی حاضر، بررسی تاثیر شاخص های عملکرد مدیریت شهری و تفکر سیستمی بر توسعه پایدار گردشگری در شهر تبریز با رهیافت تحلیلی تخمین مدل لاجیت ترتیبی است . دادههای مورد نیاز از طریق پرسشنامه و به روش میدانی در میان ۵۰ نفر از مسئولان شهری و ۲۰۰ نفر از شهروندان تبریزی به دست آمده است . بر اساس نتایج شاخص های مدیریت شهری ، تفکر سیستمی و همچنین شاخص توسعه پایدار گردشگری مقداری بالاتر از میانگین داشته و بر اساس نتایج تحلیل مدل لاجیت ترتیبی ، هر دو شاخص مدیریت شهری و تفکر سیستمی رابطه ای مثبت و معنادار بر متغیر توسعه پایدار نشان دادند. در نتیجه می توان این گونه عنوان کرد که هر چه مدیریت شهری بهتر و باکیفیت تر و ارتباط فی مابین مدیران شهری و شهروندان بهتر باشد، همچنین هرچه اصول تفکر سیستمی در میان مسئولان شهری بیشتر حاکم باشد، پایداری گردشگری شهری افزایش می یابد.

نویسندگان

علی نظیری

مشاور و مدرس بازاریابی و کسب وکار و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت کارآفرینی_کسب وکار جدید، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر

علی اصغر رضازاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه آموزشی حسابداری و مدیریت