ارائه مدل تحلیلی از نقش مدیریت شهری در پیاده سازی رویکرد توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی (TOD)
محل انتشار: نخستین کنگره ملی توسعه خوشه صنعتی قطعات خودرو
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,033
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCVCC01_035
تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1391
چکیده مقاله:
مسئله حمل و نقل همواره به عنوان یکی از عمدهترین معضلات شهری محسوب میشده است. رشد شتابان اقتصادی و جمعیتی شهرها، افزایش مالکیت خودروهای شخصی، محدودیت زیر ساختهای حمل ونقل شهری ، افزایش سفرهای درون شهری و توسعه نامتناسب فضاهای شهری، باعث افزایش معضلات ترافیکی در شهرها میشود. امروزه جهت رهایی از این مشکلات و افزایش مطلوبیت و کیفیت زندگی در شهرها، توسعه فضاهای شهری برمبنای سیستم حمل و نقل عمومی شکل می گیرد. در واقع می توان گفت که توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی راهکار مناسبی برای حل مشکلات ترافیکی و تحقق حمل و نقل پایدار شهری به حساب می آید. این نوع توسعه، مناطق شهری سالم ، پویا و سرزنده با تنوعی از کاربریها را ایجاد می کند و باعث بهبود کیفیت محیط و کاهشآلودگیهای زیست محیطی می شود. این پژوهش میکوشد تا شاخصهای موثر در اجرای رویکرد توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی در ایران را ارزیابی و اولویتبندی نماید. بدین منظور با بکارگیری تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی (Fuzzy AHP) و 4 معیار اصلی و 16زیرمعیار مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته و براساس میزان نقش و اهمیت، اولویتبندی میشوند. در پایان نیز راهکارها و پیشنهاداتی جهت پیاده سازی رویکرد TOD، ارائه می گردد. نتایج این پژوهش حاکی از آنست که شاخص های حمل و نقل و ترافیک، کالبدی و کارکردی به ترتیب بیشترین میزان تاثیر را در اجرای رویکرد توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی داشته اند..
کلیدواژه ها:
نویسندگان
تایماز لاریمیان
کرج شهرک مترو، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
بابک حمیدیا
تهران نارمک میدان ۳۶ کوچه قاسمی پلاک ۵ واحد ۵، دانشگاه آزاد اسلامی واحد س
تابان لاریمیان
کرج شهرک مترو، دانشگاه اراک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :