نقش میانجی تکانش گری در رابطه صفات سه گانه تاریک شخصیت با آزارگری سایبری: مطالعه ای میان دانشجویان
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 360
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSYCH-14-54_001
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش میانجی تکانشگری در ارتباط صفات سهگانه تاریک شخصیت با آزارگری سایبری در جهت تدوین یک مدل برای تبیین سلامت روانی بود. جامعه آماری، تمامی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی ۹۶- ۹۷ بودند که ۲۱۸ نفر (۱۶۰ نفر دختر و ۵۸ نفر پسر) از آنها بهعنوان نمونه در این مطالعه شرکت کردند و به پرسشنامههای صفات سهگانه تاریک شخصیت (جانسون و وبستر، ۲۰۱۰)، آزارگری سایبری (لام و لی، ۲۰۱۱) و تکانشگری (بارات، ۱۹۵۹) پاسخ دادند. برای تحلیل نتایج از روش مدلیابی معادلات ساختاری بهره گرفته شد. با توجه به مدلهای برازشیافته تمامی مسیرهای مدل حاضر معنادار بود. همچنین، اثر غیرمستقیم صفات شخصیتی ماکیاولیسم (۰۱/۰=β, ۰۰۱/۰>P)، خودشیفته (۰۶/۰=β, ۰۰۱/۰>P) و سایکوپات (۰۴/=β, ۰۰۵/۰>P) بر آزارگری سایبری بهلحاظ آماری معنادار بود. بنابراین میتوان به اهمیت تکانشگری در رابطه صفات سهگانه تاریک شخصیت بخصوص صفات خودشیفته و سایکوپاتی با آزارگری سایبری پی برد و در این راستا تدبیرهای لازم را اندیشید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره آهنگرقربانی
دانشجوی دکترای روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل ایران (نویسنده مسئول) Email:zohre.ahangar۹۰@yahoo.com
اکبر عطادخت
استادیار روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل ایران
رقیه معزز
پسادکترای روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
زهرا سپهری نسب
دانشجوی دکترای روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :