اثر ورمی واش روی کنه ی تارتن دونقطه ای Tetranychus urticae Koch (Acari, (Tetranychidae و تاثیر آن بر میزان کلروفیل برگ و کارایی سیستم نوری II در لوبیا (Phaseolus vulgaris L)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARPP-5-2_004
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
چکیده ورمیواش، غنی از عناصرمیکرو، ماکرو، هورمونهای رشد، اکسینها، سیتوکینینها و ریزموجودات مفید میباشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر ورمیواش به عنوان آفتکش زیستی بر دفع یا دور کنندگی آفت کنه ی تارتن دونقطهای (Tetranychus urticae (Koch))، تاثیر آن بر میزان کلروفیل و کارایی سیستم نوری II در فتوسنتز گیاه لوبیا و مقایسهی آن با آفتکش شیمیایی پروپال در سال ۱۳۹۲ انجام گرفت. آلودگی مصنوعی با کنه روی گیاهان ایجاد شده و تیمارهای مورد نظر شامل ورمیواش استریل، ورمیواش غیراستریل، پروپال و تیمارترکیبی از آنها بر روی گیاهان به صورت دستی اسپری شدند. ۴۸ ساعت بعد از اسپری تیمارها، درصد تلفات آفت بوسیله ی ذرهبین دستی و فرمول هندرسون- تیلتون برآورد شد. ۴۵ روز بعد از رشد گیاهان شاخص کلروفیل، کارایی سیستم نوری II و وزن خشک اندازهگیری گردید. برای آزمایش دورکنندگی از دستگاه الفاکتومتر (دریک مرحله برگ آغشته به ورمیواش و در مرحلهی دوم پنبه بهداشتی آغشته به ورمیواش) استفاده شد. در هر دو مرحله تجزیه دادههای حاصل از اثر دور کنندگی ورمیواش روی کنه ی تارتن دونقطهای معنیدار بود (p=۰.۰۵۱ برای مرحله ی اول و p=۰.۰۲۴ برای مرحله ی دوم). پروپال با غلظت کامل و ترکیب پروپال با نصف غلظت اولیه با ورمیواش (۱:۱۰) با نصف غلظت اولیه، میانگین تلفات ۱۰۰% جمعیت کنه را داشتند. میزان کلروفیل، کارایی فتوسیستم II و وزن خشک تمام تیمارها نسبت به شاهد افزایش معنیداری داشت، یعنی ورمیواش توانسته بود با غلظتی برابر با پروپال در کنترل آفت عمل کند. استفاده از ورمیواش میتواند نیاز غذایی گیاه را تامین کرده، باعث افزایش مقاومت بیولوژیکی گیاه در مقابل آفات شده و از هجوم آفات نیز جلوگیری کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا آقامحمدی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه تهران.
حسین علی علیخانی
استاد گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران.
جاماسب نوذری
دانشیار گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران.
احمدعلی پوربابایی
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :