تعیین قدرت بیمارگری Nucleopolyhedro virus روی کرم قوزه ی پنبه، Helicoverpa armigera و شب پره ی پشت الماسی، Plutella xylostella
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARPP-7-4_003
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
چکیده ویروسNucleopolyhedrosis virus به خاطر مزیت های فراوان مانند اثر اختصاصی روی لارو حشرات آفت، عدم تاثیر نامطلوب روی محیط زیست و جانداران غیرهدف و همچنین سهولت ترکیب و تلفیق با سایر روش های کنترلی، جایگاه ویژهای در مدیریت کنترل آفات دارد. اولین قدم به عنوان پایه و اساس تحقیق روی این ویروس، بررسی قدرت بیمارگری آن درکنترل آفات مورد هدف است. در این تحقیق قدرت بیمارگری ویروس روی لارو سن دوم کرم قوزه ی پنبه،Helicoverpa armigera Hübner و شب پرهی پشت الماسی،Plutella xylostella L. در دمای ۲± ۲۷ درجهی سلسیوس و رطوبت نسبی ۵±۶۵% و دوره ی نوری ۱۶:۸ (تاریکی:روشنایی) بررسی شد. غلظت کشندهی ۵۰ درصد (LC۵۰) Nucleopolyhedrosis virus روی لارو سن دوم کرم قوزه ی پنبه Helicoverpa armigera OB ml-۱۱۰۳×۲/۹ و شب پره ی پشت الماسی Plutella xylastella OB ml-۱۱۰۴×۸/۳ محاسبه شد، که بیمارگری ویروس با کمترین غلظت کشندهی ۵۰ درصد روی کرم قوزه ی پنبه بهتربود. زمان لازم برای مرگ و میر ۵۰ درصد (LT۵۰) در غلظت OB ml-۱۱۰۶ روی لارو سن دوم،H. armigera پنج روز و در جمعیت شب پره ی پشت الماسی، P. xylostella۸/۴ روز تعیین گردید که تقریبا با هم مطابقت دارند. نتایج این تحقیق نشان داد که Nucleopolyhedro virus دارای قدرت بیمارگری بیشتری روی کرم قوزه ی پنبه نسبت به شب پره ی پشت الماسی است. به نظر می رسد اگرچه این ویروس روی میزبان اصلی قدرت بیمارگری بیشتری دارد ولی نتایج این مطالعه نشان داد که میتواند بعنوان عامل کنترل شب پره ی پشت الماسی نیز بکار گرفته شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم کلانتری
موسسه ی تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران.
زهرا معقولی فرد
گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران.
رسول مرزبان
موسسه ی تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :