بررسی اثر محلولپاشی ال- فنیلآلانین و تیمارهای تغذیه ای غیرشیمیایی بر خصوصیات رشد و اسانس گیاه دارویی L. Salvia officinalis تحت سطوح مختلف آبیاری
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 351
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOPH-10-3_003
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1401
چکیده مقاله:
تنش خشکی یک نگرانی عمده زیست محیطی در سراسر جهان است که رشد محصول را در مقیاس وسیع محدود می کند و کاربرد کودهای زیستی و محلولپاشی اسید آمینه برای غلبه بر این موضوع به منظور بهبود تولید محصول حائز اهمیت است. بدین منظور پژوهشی دو ساله (۹۷-۱۳۹۵)، به صورت کرتهای دوبار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در مزرعهای واقع در شهرستان کنگاور استان کرمانشاه بر روی مریم گلی (Salvia officinalis L.) اجرا شد. تیمارهای این آزمایش عبارتند از: آبیاری در دو سطح (۵۰۰ و ۱۰۰) درصد ظرفیت زراعی (F.C.) که در کرت های اصلی قرار گرفت. عامل فرعی شامل کود زیستی با سه سطح (شاهد، میکوریزا و کود گاوی) در کرتهای فرعی بود و عامل فرعی فرعی شامل محلولپاشی ال- فنیل آلانین در چهار سطح ]بدون محلولپاشی (شاهد منفی)، محلولپاشی با آب مقطر (شاهد مثبت)، محلولپاشی با غلظتهای ۲۵ درصد و۵۰ درصد ال- فنیل آلانین [بود. نتایج این پژوهش بیانگر آن است آبیاری ۱۰۰ درصد ظرفیت زراعی به همراه کاربرد کودهای زیستی (کود گاوی و میکوریزا) و محلولپاشی ال- فنیل آلانین با غلظت۵۰ درصد موجب افزایش صفات مورد مطالعه در این پژوهش شد. بیشترین مقدار و عملکرد اسانس، مربوط به اثرات متقابل تیمارهای آبیاری ۱۰۰% ظرفیت زراعی+ کود گاوی+ ۵۰ درصد ال- فنیل آلانین به ترتیب با مقادیر (۳/۵ درصد) و (۲۴/۴۱ کیلوگرم در هکتار) و همچنین برهمکنش تیمارهای آبیاری ۱۰۰% ظرفیت زراعی+ میکوریزا+ ۵۰ درصد ال- فنیل آلانین به ترتیب با مقادیر (۳/۶ درصد) و (۲۳/۶۵ کیلوگرم در هکتار) بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صفورا حسن آبادی
دانشجوی دکتری، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
محمدرضا اردکانی
استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
عبدالله قاسمی پیربلوطی
استاد، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
فرزاد پاکنژاد
استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
داود حبیبی
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :