بررسیخصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گندم در واکنش به اثرات غرقابی و دما
محل انتشار: اولین همایش منطقه ای اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 753
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SHOUSHTARECO01_080
تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1391
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثرات طول دوره غرقابی و دما بر خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوِژیک گندم، آزمایشی در قالب تجزیه مرکب با طرح پایه کاملا تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل طول دوره های غرقابی ( 0 ،24 48 و 96 ساعت) و دما 510 و 20 درجه سانتی گراد) بودند. نتایج نشان دادکه اثر طول دوره های غرقابی و دما برکلیه صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گندم معنی دار بود به طوری که بیشترین تعداد برگ، سطح برگ، ارتفاع بوته، وزن خشک گیاهچه، کلروفیل و فلورسانس کلروفیل درتیمار شاهد و دمای 20 درجه سانتی گراد و کمترین آن ها در تیمار 96 ساعت و دمای 20 درجه سانتی گراد مشاهده شد. بنابراین با توجه به نتایج فوق بایستی در کشت گندم، زمان بارندگی فصلی و درجه حرارت خاک و محیط را مورد توجه قرار داد تا بتوان از اثرات نامطلوب آب ماندگی و درجه حرارت های نامناسب بر رشد گیاهچه جلوگیری نمود
نویسندگان
مریم طهماسبی
دانشجوی کارشناسی ارشد
سرالله گالشی
استاد گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :