سال انتشار: 1391
کد COI مقاله: DESERT01_368
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,238
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ویژگیهای پلایاهای منطقه قم و اشکال ژئومورفولوژی بیابانی موجود درآنها
چکیده مقاله:
پلایا یا چاله داخلی در بیابانها از اشکال مهم به شمار میآید. محیط پلایا بهوسیله دو عامل رسوب و جریانهای آبی مشخص میشود. در این تحقیق، با استفاده از اطلاعات و گزارشهای موجود، تصاویر ماهوارهای و بازدیدهای صحرایی، پلایاها و اشکال ژئومورفولوژی بیابانی موجود در آنها در منطقه قم، شناسایی و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در منطقه مورد مطالعه، چندین پلایای بزرگ و کوچک وجود دارد که اشکال ژئومورفولوژی بیابانی موجود در آنها نیز مختلف است. سه پلایای دریاچه نمک، حوض سلطان و پلایای پل، مهمترین پلایاهای قم بهشمار میروند. پلایای دریاچه نمک با مساحت 3156 کیلومتر مربع شامل شش تیپ ژئومورفولوژی میباشد که عبارتند از: دشت ریگی یا سنگفرش بیابان، نبکا، جلگه رسی، کویر، دریاچه کویر و ناهمواریهای ماسهای. پلایای حوض سلطان با مساحت ۲۴۰ کیلومتر مربع شامل پنج تیپ ژئومورفولوژی: دشت ریگی یا سنگفرش بیابان، جلگه رسی، کویر، دریاچه کویر و ناهمواریهای عینکی یا ابرویی است و پلایای پل با مساحت 5/55 کیلومتر مربع و قطر 15 کیلومتر شامل سه تیپ: جلگه رسی، کویر و گنبد نمکی می باشد. همچنین از نظر نوع نهشتهها، در تمام پلایاهای موجود در منطقه مورد مطالعه، هر دو نوع رسوب کلاستیک و غیر کلاستیک وجود دارند.
کلیدواژه ها:
اشكال ژئومورفولوژي، بيابان، پلايا، حوض سلطان، درياچه نمك، قم
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/160495/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فتاحی، محمد مهدی،1391،ویژگیهای پلایاهای منطقه قم و اشکال ژئومورفولوژی بیابانی موجود درآنها،اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار)،تهران،،،https://civilica.com/doc/160495
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1391، فتاحی، محمد مهدی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1391، فتاحی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: سازمان تحقیقات کشاورزی
تعداد مقالات: 78
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی توان بوم شناختی محدوده های مناسب تفرج و جنگل داری با بکارگیری مدل تجزیه و تحلیل سیستمی
- بررسی تاثیر عوامل فیزیوگرافی، خاکی و انسانی بر تراکم درختان با استفاده از تحلیل رگرسیون خطی چندگانه (مطالعه موردی: جنگل سراوان، سری دو کچا)
- میزان تخریب عملیات ذغال گیری در ارتباط با دیگر عوامل تخریب در جنگل های بسطام الشتر
- کاربرد روش تحلیل سلسله مراتبی فازی در مدیریت مناطق برای توسعه جنگل
- ارزیابی تنوع گونه ای گیاهی در ارتباط با شرایط ادافیک در اکوسیستم های تحت مدیریت و مدیریت نشده
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.