اثر متقابل پودر زنجبیل و فلفل قرمز در جیره بر پایه گندم بر صفات عملکردی و پاسخ ایمنی مرغ های تخم گذار در دوره پس از تولک
محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 191
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARGU-7-1_008
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1401
چکیده مقاله:
آزمایشی به منظور بررسی اثر پودر زنجبیل و فلفل قرمز در جیره بر پایه گندم بر صفات عملکردی و پاسخ ایمنی هومورال در مرغهای تخمگذار انجام شد. در این آزمایش تعداد ۲۸۸ قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین W۳۶ در سن ۷۶ هفتگی و بعد از تولک بر اساس درصد تولید و وزن بدن انتخاب و در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل ۳×۳ با چهار تکرار و هشت مرغ در هر تکرار استفاده شد. فاکتورها شامل سه سطح پودر فلفل قرمز (۰، ۱ و۲ درصد) و سه سطح پودر زنجبیل (۰، ۱ و۲ درصد) بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که سطح ۲ درصد فلفل قرمز در مقایسه با سطح صفر درصد آن، تولید تخممرغ (۲۳/۷۱ در مقابل ۷۸/۷۳ درصد)، وزن توده تخممرغ تولیدی (۳۹/۴۵ در مقابل ۵۳/۴۷ گرم) و میزان ایمنوگلوبین کل و M را بهطور معنیداری افزایش داد (۰۵/۰P<). همچنین سطح ۲ درصد زنجبیل بهطور معنیداری در مقایسه با سطح صفر درصد آن، تولید تخممرغ ( ۱۸/۶۸ در مقابل ۸۵/۷۵ درصد)، وزن توده تخممرغ تولیدی (۳۴/۴۳ در مقابل ۴۱/۴۹ گرم) و میزان ایمنوگلوبین M را بهطور معنیداری افزایش و ضریب تبدیل خوراک و هزینه خوراک برای تولید کیلوگرم تخممرغ را کاهش داد (۰۵/۰P<). اثر متقابل فلفل و زنجبیل بر درصد تولید توده تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک معنیدار بود (۰۵/۰P<) به طوریکه بهترین اثر زنجبیل بر درصد تولید در سطح یک درصد فلفل مشاهده شد و همچنین بهترین اثر فلفل قرمز در سطح ۱ درصد زنجبیل مشاهده شد. به طور کلی نتایج نشان داد که استفاده از ۲ درصد پودر فلفل قرمز یا زنجبیل در جیره تاثیر مثبتی بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی داشت، ولی در هنگام استفاده توام این دو افزودنی ( ۲ درصد زنجبیل و یک درصد فلفل قرمز) عملکرد تولیدی بهتری مشاهده شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رامین ولی زاده
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
روح الله کیان فر
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سید علی میرقلنج
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
مجید علیایی
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :