چالش های پیش روی فهرست نویسی تعاونی در محیط اینترنت "مطالعه موردی در کتابخانه های وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی"
محل انتشار: مجله دانش شناسی، دوره: 4، شماره: 15
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 291
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJEI-4-15_002
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
چکیده مقاله:
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی سازماندهی تعاونی اطلاعات کشاورزی کتابخانه های مراکز و موسسات آموزشی تحت پوشش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در محیط اینترنت انجام پذیرفته است. روش شناسی: روش انجام پژوهش پیمایش توصیفی است. برای گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. نتایج با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی و درصد) در قالب جدول و نمودار ارائه شد. جامعه آماری پژوهش را تعداد ۵۵ کتابخانه وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که به طور میانگین ۴ سال از نرم افزار تحت وب سیمرغ استفاده می کنند تشکیل می دهد. یافته ها: نتایج حاصل نشان می دهد سازماندهی تعاونی اطلاعات کشاورزی طی دو مرحله فهرستنویسی و رده بندی (۱۰۰ درصد) و نمایه سازی (۶/۲۱ درصد) انجام می شود. کتابخانه های مورد پژوهش با مشکلاتی از جمله نیروی انسانی با (رتبه ۲۶/۴)، امکانات مالی با (رتبه ۵۴/۴)، امکانات فنی با (رتبه ۵۰/۴۵) مواجه هستند. سازماندهی تعاونی اطلاعات منجر به صرفه جویی در وقت (۲/۴۳ درصد)، هزینه و سرعت به طور یکسان (۱/۵۴ درصد) و نیز یکپارچگی در بکارگیری نرم افزار کتابخانه های مورد مطالعه (۱۰۰ درصد) شده است.
کلیدواژه ها:
فهرستنویسی تعاونی اطلاعات کشاورزی/ چالش های سازماندهی تعاونی اطلاعات کشاورزی/فهرستگان پیوسته کشاورزی
نویسندگان
فهیمه باب الحوائجی
دانشیار گروه علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
نیر خالدی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :