مدل سازی و طراحی پیش طرح سامانه گردآورنده خورشیدی تخت هوایی به منظور تامین گرمایش انبار خشک کن غلات: مطالعه موردی ذرت دانه ای
محل انتشار: مجله مکانیزاسیون کشاورزی، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 209
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAMTB-4-2_004
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
چکیده مقاله:
چکیده یکی از کاربرد های سامانه های خورشیدی در بخش کشاورزی استفاده برای خشک کردن محصولات تولیدی است. خشک کردن محصولات کشاورزی در مرحله پس از برداشت یکی از عملیات مهم با هدف افزایش طول زمان انبارداری و حفظ سلامت محصولات در این دوره است. هدف این پژوهش مدل سازی و طراحی جمع کننده تخت هوایی به منظور تامین انرژی انبار خشک کردن غلات با مساحت ۳۶ مترمربع و با فرض داشتن ۵/۱ تن ظرفیت ذرت دانه ایبرای هر بارگذاری بود. مقدار انرژی لازم برای کاهش رطوبت محصول از ۲۳ به ۱۳ درصد، ۱/۹۳۱ مگاژول بر ۵/۱ تن دانه محاسبه شد. برای تامین این مقدار انرژی، مدل سازی گردآورنده تخت هوایی در دو نوع A (بدون منحرف کننده) و B (با نصب منحرف کننده در کانال هوا) توسط کدنویسی در متلب انجام شد. بهکارگیری منحرف کننده ها در کانال هوا افزایش بازدهگرمایی گردآورنده از ۳۷ به ۵۵ درصد در نوع تک پوشش (پوشش شیشه ای) و از ۴۸ به ۶۲ درصد در نوع دو پوشش را سبب شد. میانگین بهترین زاویه شیب نصب گردآورندهاز طریق کدنویسی در متلب، ۵/۲۷ درجه نسبت به افق و به سمت جنوب، محاسبه گشت. زمان تامین انرژی موردنیاز (۱/۹۶۱ مگاژول بر ۵/۱ تن) برای سامانه خورشیدی با مساحت ۳۰ مترمربع، در گردآورنده نوع A و B، به ترتیب ۲۵/۴۱ و ۶۹/۲۷ ساعت در تک پوشش و ۱۴/۳۱ و ۱/۲۴ ساعت در دو پوشش محاسبه شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی دلیران
گروه آموزشی مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
یحیی عجب شیرچی
گروه آموزشی مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
شمس اله عبداله پور
گروه آموزشی مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :