روان شناسی مثبت در حوزه نارساییهای تحولی، مقایسه پارادایم های قوت- محور و نارسایی-محور
محل انتشار: فصلنامه کودکان استثنایی، دوره: 22، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOEC-22-2_009
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
چکیده مقاله:
هدف: پژوهش حاضر با هدف معرفی رویکرد قوت- محور و مقایسه آن با رویکرد نارسایی- محور در حوزه نارساییهای تحولی انجام شد. روش: در این راستا، از راه پژوهش مروری و جستجوی کلیدواژههای تخصصی شامل رویکردهای قوت- محور و نقص- محور و نارساییهای تحولی در پایگاه های اطلاعاتی تخصصی جهان شامل (PubMed, Elsevier, Science direct, Google Scholar) یافتهها و اطلاعات مورد نظر برای دستیابی به هدف پژوهش واکاوی شد. یافته ها: از مسیر مطالعه رویکرد قوت- محور، شواهد پژوهشی بیانگر ویژگیهایی مثبتی مانند پتانسیل، توانایی، مشارکت، مداومت، شناسایی، فرصت، تاکید بر موفقیت، حضور داشتن، انطباق، تواناسازی، تاکید بر فرایند، پویایی، جنبش، بینظیری، پرهیز از تحمیل، تاکید بر تجربه ها و بافت افراد، شناسایی قوت افراد، مراجع- محوری، سازگاری متخصصان، تاکید بر محیط مراجع، انعطاف پذیری، خوب بودن ذات انسان، حمایت و فراگیر است. نتیجه گیری: برای دستیابی به نتایج مطلوب در حوزه نارسایی های تحولی، طراحی و اجرای برنامههای پژوهشی و مداخله ای پیشنهاد میشود.
کلیدواژه ها:
Strengths – and Deficit based Approaches ، Developmental Disabilities ، Systematic review study ، رویکردهای قوت- محور و نارسایی - محور ، نارساییهای تحولی ، مطالعه مروری نظاممند
نویسندگان
شهروز نعمتی
آموزش کودکان استثنایی، گروه علوم تربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :