اثر سطوح مختلف مخمر در مقایسه با موننسین بر فراسنجه های تخمیر شکمبه ای و تجزیه پذیری پروتئین در جیره های با کنسانتره بالا
محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 10، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 194
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARGU-10-2_007
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
چکیده مقاله:
در این پژوهش، تاثیر سطوح مختلف مخمر ساکارومیسس سرویسیه و موننسین در جیرههای با کنسانتره بالا بر فراسنجههای تخمیر شکمبه با روش تولید گاز و تجزیه پذیری پروتئین به روش کیسههای نایلونیبررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (۷۵ درصد کنسانتره و ۲۵ درصد یونجه)، و مکمل نمودن جیره شاهد با سه سطح مختلف مخمر (۵/۲، ۵ و ۵/۷ گرم در کیلوگرم ماده خشک خوراک) و سه سطح مختلف موننسین (۱۵، ۳۰ و ۴۵ میلیگرم در کیلوگرم ماده خشک خوراک) بود. دادههای آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی تجزیه شد. نتایج نشان داد که افزودن مخمر بر خلاف موننسین سبب افزایش معنی دار تولید گاز تجمعی و پتانسیل تولید گاز (b) شد (۰۵/۰P<). میزان نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه با افزودن سطوح مختلف موننسین بهطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد و سطوح مختلف مخمر کاهش یافت (۰۵/۰P<). همچنین، میانگین اسیدهای چرب زنجیر کوتاه با افزودن مخمر نسبت به تیمار شاهد و سطوح مختلف موننسین افزایش معنیداری داشت (۰۵/۰P<). استفاده از موننسین سبب کاهش معنی دار میزان تجزیه پذیری پروتئین خام و ضرایب تجزیه پذیری پروتئین شد (۰۵/۰P<) .بر اساس نتایج این تحقیق می توان پیشنهاد نمود که افزودن پنج گرم مخمر با ۳۰ میلی گرم موننسین در کیلوگرم ماده خشک جیره غذایی با کنسانتره بالا میتواند باعث بهبود قابلیت تخمیر شکمبه و گوارش پذیری ماده آلی خوراک و افزایش دسترسی حیوان به انرژی جیره شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهرداد تقی زاده
Former Ph.D. Student of Animal Nutrition, Department of Animal Science, University of Zabol, Zabol, Iran
مصطفی یوسف الهی
Associate Professor, Department of Animal Science, University of Zabol, Zabol, Iran
حمید رضا میرزایی
Associate Professor, Payam-e Noor University, Mashhad, Iran
عبدالفتاح سالم
Professor, Faculty of Veterinary Medicine, Autonomous University of the Mexico State, Mexico
آرش آذرفر
Professor, Department of Animal Science, Lorestan University, Khorramabad, Iran
ایوب عزیزی
Assistant Professor, Department of Animal Science, Lorestan University, Khorramabad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :