تحلیل توسعه زیست بوم کسب وکار فناوری اینترنت اشیا به منظور توانمندسازی معلولان در حوزه توان بخشی ایران (ارائه مدل شبیه سازی با رویکرد عامل بنیان)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 234

فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JTDM-10-1_004

تاریخ نمایه سازی: 16 بهمن 1401

چکیده مقاله:

گسترش و توسعه اینترنت اشیا می تواند در توانمندسازی و بهبود کیفیت زندگی انسان و به­ ویژه معلولان مورداستفاده قرار گیرد. دراین راستا به کارگیری خدمات اینترنت اشیا در حوزه توان بخشی، نیازمند توسعه کسب وکارهای نوین اینترنت اشیا است؛ بنابراین تعیین راهبردهای رقابتی و همکاری، در تکمیل زنجیره خدمات برای توسعه و تکامل کسب ­وکارهای نوین ضروری است. مسئله کلیدی، شناخت اجزای زیست ­بوم کسب وکار و ارزیابی نقش و رفتار بازیگرانی است که برای دستیابی به هم تکاملی با یکدیگر در تعامل اند. براین اساس هدف پژوهش حاضر، ارائه مدل تحلیلی برای توسعه زیست بوم کسب­ وکار اینترنت اشیا و­ تحلیل تعاملات و رفتارهای بازیگران آن می باشد. دراین راستا باتوجه به پیچیدگی و عدم قطعیت زیست بوم مذکور، مدلی مبتنی بر رویکرد عامل بنیان ­در نظام مدیریت ­­فناوری پیشنهاد شد و در ادامه، شبیه ­سازی و تحلیل مدل مذکور با هدف شبکه سازی کسب وکارها مبتنی بر لایه­ های معماری اینترنت اشیا و تعاملات بازیگران در محیط­ های اقتصادی، فناوری، اجتماعی و قانونی صورت پذیرفت. یافته ­ها حاکی از تغییر رفتار انجمن ­ها، شرکا، دولت و ذی نفعان در نقش های مختلف و تاثیرپذیری آن ها از یکدیگر بود؛ براین اساس تحلیل­ رفتار­ عامل ­ها به تعیین سهم و نقش ­بازیگران در ­راستای تکامل زیست­ بوم منجر شد. یافته های پژوهش حاضر می تواند به سیاست گذاران و مدیران اجرایی برای بهبود راهبرد­ توسعه ­کسب­ وکار اینترنت ­اشیا به منظور ارائه ­خدمات موردنیاز معلولان کمک نماید.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

آیدا عقیلی آشتیانی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت فناوری اطلاعات، گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.

عباس طلوعی اشلقی

عضو هیئت علمی، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.

محمدرضا معتدل

عضو هیئت علمی، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :