مصرف کپسول جفتی، آری یا خیر: یک مطالعه مروری نقل قولی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 309

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NMCONF01_008

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1401

چکیده مقاله:

مقدمه:جفت مواد مغذی و اکسیژن را بوسیله بند ناف به جنین می رساند و بنابراین عملکردهای تغذیه ای، تنفسی، بازیافتی یا دفعی،هورمونی، ایمنی را به عهده دارد. در جفت فاژی مادر، جفت خودش را مصرف می کند. شایعترین روش جفت فاژی "کپسولاسیون"است. جفت خواری در آمریکای شمالی، اقیانوسیه، اروپا و همچنین بخش هایی از آمریکای لاتین میانه انجام میشود . این عمل درشرق و آسیا ظاهرا در حال افزایش است. پوشش های رسانهای اخیر از افراد مشهوری که جفت خواری را پس از زایمان را انجام میدهند، باعث محبوبیت افزاینده این عمل شده است. طرفداران جفت وفاژی دلایلی (ایمونولوژیک، هورمونی و روانی..) را برای حمایتاز این عمل گزارش می کنند هرچند که برای بعضی دلایل آنها، شواهدی وجود ندارد ولی باید توجه داشت که مخالفان این پدیدهنیز خطرات احتمالی (سم شناسی، غدد درون ریز و ایمونولوژیک...) را گزارش می کنند. با توجه به اهمیت سلامت مادر و نوزاد ونقش ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی زنان، جهت آگاهی رسانی و مشاوره صحیح به زنان درراستای تصمیم گیری آگاهانه، اینمطالعه مروری با هدف بررسی فواید و خطرات مصرف خوراکی جفت انجام شد.روش کار:این مطالعه مروری در پایگاه داده هایالکترونیکی PubMed, CINAHL, Web of Science, Google scholar, Magiran, SID مقالات با استفاده از کلماتکلیدی، Placentophagy, Benefit, Adverse, women, placenta encapsulation, neonatal outcomes, Postpartum در بازه ی زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها:یافته های پژوهش شامل فواید و خطراتگزارش شده از طرفداران و مخالفان جفت خواری در پژوهش ها می باشد. فواید جفت خواری شامل شش مورد است که عبارت استاز: پیشگیری یا درمان افسردگی پس از زایمان، کاهش خونریزی پس از زایمان، بهبود توانایی شیردهی، دارا بودن مواد مغذی جفتی،تحریک رشد نوزاد و اثرات ضد درد است. در حالی که خطرات احتمالی خوردن جفت شامل پنج دسته است که شامل: انتقال عواملعفونی به نوزاد، عوارض مادری، خطر آلونیزاسیون، خونریزی واژینال نوزاد، تورم پستان در نوزاد و خطرات مربوط به سموم موجود درجفت می باشد.نتیجه گیری: جفت خواری یک رفتار رایج پستانداران است که در بین زنان در ۵۰ سال گذشته به دلیل مزایایادعایی آن ، محبوبیت پیدا کرده است.بحث و جدل در میان محققان حامی این عمل که فوایدی را به جفت خواری نسبت می دهندمانند افزایش تولید شیر، بهبود خلق و خو، کاهش افسردگی پس از زایمان، خستگی و مخالفانی که گزارش میدهند شواهد علمیکافی وجود ندارد وبیان می کنند که خطراتی مانند عفونت های باکتریایی یا ویروسی و وجود عناصر کمیاب سمی برای مادر نوزادوجود دارد، ادامه دارد؛مطالعات کنترل شده با دارونما روی کپسول های جفتی اثرات قابل توجهی بر سطوح هورمونی و تولید شیرنشان نداده است. بنابراین در راستای جفت خواری در انسان مطالعات بیشتری برای تایید یا رد داده ها مورد نیاز است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فاطمه زهرا معمار

دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مرکز تحقیقات مراقبت های مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران

مریم السادات رحیمی

دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مرکز تحقیقات مراقبت های مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران .