بررسی پتانسیل آنتاگونیستی باکتری های اپی فیت همراه با درختان میوه دانه دار در استان آذربایجان غربی بر علیه Erwinia amylovora و ارزیابی تنوع ژنتیکی آنها
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 185
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARPP-11-1_008
تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1401
چکیده مقاله:
چکیدهدر شاخ و برگهای درختان میوه دانه دار، باکتریهای اپیفیت زیادی وجود دارند که خاصیت آنتاگونیستی آنها علیه عامل بیماری آتشک (Erwinia amylovora) اثبات شده است. به منظور شناسایی، بررسی پتانسیل آنتاگونیستی و تنوع ژنتیکی باکتریهای اپیفیت آنتاگونیستی همراه با درختان میوه دانه دار در استان آذربایجان غربی، از باغات سیب، گلابی و به در سه نوبت بهار، تابستان و پاییز سال ۱۳۹۳ نمونهبرداری به عمل آمد. پس از جداسازی باکتریهای اپیفیت و انجام آزمون آنتاگونیستی، شناسایی جدایهها صورت گرفت. جدایه ها در دو گروه باکتریهای گرم منفی (Pantoea agglomerans، Pseudomonas fluorescens) و گرم مثبت دسته بندی شدند. تنوع ژنوتیپی جدایه های Pantoea و Pseudomonas از مناطق مختلف با استفاده از روش Rep-PCR مورد بررسی قرار گرفت. جدایه ها با استفاده از برنامه نرم افزاری NTYsys به روش UPGMA و ضریب تشابه جاکارد مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده بر اساس نشانگر BOX۱ نشان دهنده وجود ۱۰ گروه با حداقل شباهت ۷۵ درصد در میان جدایه های Pseudomonas و وجود ۹ گروه در میان جدایه های Pantoea با حداقل شباهت ۷۰ درصد بود. نتایج تنوع ژنتیکی بالایی را در میان سویه های آنتاگونیست اپیفیت درختان میوه دانه دار در استان آذربایجان غربی نشان داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حبیب نوجوان چیچکلوی منصور
بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
عباسعلی روانلو
بخش تحقیقات بیماریهای گیاهان، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
سعید طریقی
بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :