مروری بر روش های بازآموزی حسی، به دنبال ترمیم اعصاب محیطی اندام فوقانی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JRRS-5-2_008

تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1401

چکیده مقاله:

چکیده مقدمه: به دنبال جراحی ترمیمی تنه اعصاب محیطی در اندام فوقانی، به سرعت یک سازمان دهی مجدد کارکردی در مغز اتفاق می افتد؛ این پدیده به صورت شکل گیری تغییراتی در نقشه کورتیکال دست می باشد و علت آن انحراف آکسون های در حال رشد از مسیر اولیه و اصلی خود به سمت اندام های هدف است. برنامه های بازآموزی حسی، در فاز توان بخشی به منظور تسهیل و تاثیر گذاری مثبت بر روی روند یادگیری مجدد حسی انجام می شود. این برنامه ها موجب تطبیق دادن سازمان دهی سیناپتیک جدید و ارتقای سطح بهبودی حساسیت پذیری کارکردی می گردد که «اگنوزی لمسی» (Tactile Agnosia) نام دارد. هرچند در اغلب موارد، به ویژه در بزرگسالان، نتایج مایوس کننده بوده، روش های برنامه بازآموزی حسی در چندین دهه اخیر تغییری نداشته است. مواد و روش ها: در این مطالعه ابتدا به جمع آوری مقالات مرتبط موجود از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی چون google، Ovid و Science Direct و همچنین مکاتبه با نویسندگان مقالات جهت احراز مقالات پرداخته شد و سپس به طور دقیق، بررسی و مرور مفاهیم و روش های موجود انجام پذیرفت. بحث: در این بررسی، به مرور مفاهیم موجود در علوم اعصاب و شناختی، معرفی یک دلیل منطقی برای نیاز به تغییر و تعدیل روش های بازآموزی حسی قدیمی و پیشنهاد روش های جدید برای ارتقای میزان یادگیری مجدد حسی پس از ترمیم عصب پرداخته شد. کلید واژه ها: بازآموزی حسی، روش های قدیمی، روش های جدید، علوم اعصاب و شناختی.

نویسندگان

رقیه حسن زاده

PhD student of cognitive neuroscience, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran.

مجید محمودعلیلو

Associate professor, University of Tabriz, Tabriz, Iran.

عباس بخشی پور رودسری

Associate professor, University of Tabriz, Tabriz, Iran.

احمدرضا روفیگری

Fellowship of Hand and Peripheral Nerve Corrective Surgery, Associate Professor, Tehran University of Medical Science, Tehran, Iran.