تاثیر آب گرم، اتانول و بخار اسیداستیک بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و حسی میوه هلو رقم البرتا (Prunus persica Batsch var elberta)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 189
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FOODER-14-1_005
تاریخ نمایه سازی: 26 دی 1401
چکیده مقاله:
این تحقیق با هدف بررسی تاثیر تیمار میوه هلوی رقم البرتا با آب گرم، محلول گرم اتانول، و بخار اسیداستیک در مقایسه با تیمار میوه با قارچکش سنتزی بنومیل بر خصوصیات کمی، کیفی و حسی اجرا گردید. در گام اول تحقیق، تاثیر تیمار آب گرم (۴۵،۵۰، و ۵۵ درجه سلسیوس به مدت ۱، ۳، و ۵ دقیقه) بر خصوصیات کمی، کیفی هلو (سفتی بافت، مواد جامد انحلالپذیر در آب، اسید قابل تیترکردن، قند، ویتامین ث، کاهش وزن و آلودگی قارچی) و حسی (بافت، طعم و مزه و پذیرشکلی) طی ۴۵ روز نگهداری (در دمای ۱±۰ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی۹۰ تا ۹۵ درصد) در مقایسه با قارچکش بنومیل (غوطهوری به مدت ۵/۰ دقیقه در محلول۵۰۰ میلیگرم بر لیتر) بررسی شد. نتایج نشان میدهد که کارآیی تیمارهای غوطهوری میوه در آب گرم۵۰ درجه سلسیوس به مدت ۱ دقیقه و در آب گرم ۴۵ درجه سلسیوس به مدت ۳ دقیقه در حفظ خصوصیات کمی، کیفی و حسی میوه هلو مشابه استفاده از قارچکش بنومیل است. در گام دوم این تحقیق، تاثیر تیمار میوه با محلول گرم اتانول (۵/۲، ۵، ۱۰، و۲۰ درصد با دمای ۴۵ و ۵۰ درجه سلسیوس) بر خصوصیات کمی، کیفی و حسی میوه هلو طی ۴۵ روز نگهداری در سردخانه با تاثیر تیمار میوه با قارچکش بنومیل مقایسه و نتیجهگیری شد که محلول اتانول ۱۰ درصد با دمای۵۰ درجه سلسیوس و محلول اتانول ۲۰ درصد با دمای ۴۰ درجه سلسیوس باعث حفظ خصوصیات کمی، کیفی و حسی میوه هلو میشوند و کارآیی آنها مشابه کارآیی تیمار میوه با قارچکش است. در گام سوم تحقیق، تاثیر تیمار میوه با بخار اسیداستیک در غلظتهای صفر (شاهد)، ۳۵/۱، ۲، ۷/۲، ۴، و۳۰/۵ درصد به مدت یک ساعت بررسی شد و نتایج نشان داد که بخاردهی با محلول اسیداستیک ۴ و ۷/۲ درصد بیش از تیمارهای دیگر باعث حفظ خصوصیات کمی، کیفی و حسی میوه هلو میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پروین شرایعی
استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی
ابراهیم گنجی مقدم
استادیار پژوهش بخش تحقیقات باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :