اثر فعالیت استقامتی شنا بر غلظت سرمی سورفکتنت D و پروتئین های سلول کلارا در شناگران نخبه: یک کارآزمایی بالینی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 421
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-17-10_006
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: پروتئین های سلولکلارا و سورفکتنتD از سلول های اپیتلیال ریه ها هستند که افزایش آنها در خون نشانه آسیب دستگاه تنفسی است. شنای استقامتی فعالیتی بیهوازی است که با فعال کردن ماکروفاژها و نوتروفیلها همراه است. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر یک جلسه فعالیت استقامتی شنا بر غلظت سرمی سورفکتنت و پروتئین های کلارا در شناگران نخبه بود.
مواد و روشها: تحقیق حاضر از نوع کارآزمایی بالینی و با دو مرحله قبل و بعد از آزمون بود. نمونه آماری تحقیق از بین شناگران تیم شهر تبریز (۲۰=n)، شناگر نخبه (۱۰=n) و تفریحی (۱۰=n) به صورت تصادفی در سال ۱۳۹۵، انتخاب شدند. پروتئین های سلول کلارا و سورفکتنت D قبل و بعد از یک جلسه فعالیت استقامتی با شدت ۷۵-۷۰ درصد حداکثر اکسیژن مصرفی به مدت ۲۰ دقیقه، اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از آزمون t وابسته و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: غلظت سرمی سلول کلارا بعد از مداخله تمرینی در هر دو گروه شناگران نخبه و تفریحی به صورت معنیدار افزایش مییابد (۰۰۱/۰=P). همچنین، سورفکتنت D پس از مداخله تمرینی فقط در گروه شناگران تفریحی افزایش معنیدار داشت. همچنین، نتایج پس آزمون نشان داد که میانگین میزان پروتئین سلول کلارا در شناگران نخبه بیشتر از تفریحی است (۰۰۱/۰=P) و سورفکتنت D در شناگران تفریحی به صورت معنیداری بیشتر از شناگران نخبه بود (۰۰۲/۰=P).
نتیجهگیری: بهنظر میرسد یک جلسه فعالیت استقامتی شنا باعث افزایش مقادیر سرمی پروتئین های سلولکلارا و سورفکتنت D در شناگران می شود که افزایش آن نشان دهنده التهاب دستگاه تنفسی میباشد.
واژههایکلیدی: اپی تلیال، دستگاه تنفسی، سلول کلارا، سورفکتنت D، شنای استقامتی
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرامرز یزدانی
Physiology course, Faculty of Physical Education, Shahid Rajaee Teacher Training University
هادی پورمناف
Physiology course, Faculty of Physical Education, Tehran University
خلیل الله منیخ
Physiology course, Faculty of Physical Education, Shahid Rajaee Teacher Training University
امیر شکیب
Physiology course, Faculty of Physical Education, Tabriz University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :