مطالعه اثرضد مالاریایی عصاره هیدروالکلی گیاه زنجبیل (Zingiber Officinale) در موش های آلوده به پلاسمودیوم برگئی: یک مطالعه تجربی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 177
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-18-4_004
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به مقاومت انگل پلاسمودیوم عامل بیماری مالاریا نسبت به داروهای ضد مالاریایی، یافتن دارویی جایگزین برای درمان بیماران امری ضروری بهنظر میآید. لذا مطالعه حاضر با هدف مطالعه اثر ضد مالاریایی عصاره هیدروالکلی گیاه زنجبیل (Zingiber Officinale) در موشهای آلوده به پلاسمودیوم برگئی انجام شد.
مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر، ۴۰ سر موش به پلاسمودیوم برگئی آلوده شدند و طی چهار روز متوالی با غلظتهای ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰ و۲۵۰ میلیگرم بر میلیلیتر عصاره هیدروالکلی گیاه زنجبیل مورد درمان قرار گرفتند. تست سمیت بر روی کبد و کلیه موشها انجام شد. در آخر دادهها از لحاظ آماری با آزمونهای t زوجی و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: عصاره هیدروالکلی گیاه زنجبیل در دوز درمانی ۲۵۰ میلیگرم اثر مهاری ۶۲ درصدی بر رشد انگل در موش سوری داشت که از نظر آماری اختلاف آن با گروه کنترل معنیدار بود (۰۵/۰>P). بیشترین میزان بقاء در موشها مربوط به غلظت ۲۵۰ میلیگرم با میانگین ۲± ۲۴ روز بود که اختلاف آن نسبت به سایر گروههای درمانی معنیدار بود (۰۵/۰>P). مقایسه کبد و کلیه موشها با گروه کنترل منفی نشان داد عصاره فوق فاقد سمیت برای این ارگانها میباشد (۰۷۱/۰P=).
نتیجهگیری: با توجه به تاثیر ۶۲ درصدی گیاه زنجبیل در درمان موشهای آلوده به پلاسمودیوم برگئی، تحقیقات بیشتر در زمینه استفاده از این گیاه در درمان انگل مالاریا با افزایش دوز درمانی و یا تهیه عصارههای مختلف کلروفرمی و آبی آن پیشنهاد میشود.
واژههای کلیدی: پلاسمودیوم برگئی، گیاه زنجبیل، عصاره هیدروالکلی، موش سوری
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طاهر علمی
Iran University of Medical Sciences
فاطمه حاجی علیانی
Iran University of Medical Sciences
محمدرضا اسدی
Iran University of Medical Sciences
فریبا اورج زاده
Tehran University of Medical Sciences
علی کلانتری حصاری
Tehran University of Medical Sciences
بهمن رحیمی اسبوئی
Mazandaran University of Medical Sciences
شیرزاد غلامی
دانشگاه علوم پزشکی مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :