اثر همزمان تمرینات ورزشی تناوبی شدید و داربست بدون سلول غشاء مایع آمنیوتیک بر بیان ژنی عوامل تکثیر سلول های ماهواره ای در آسیب از بین رفتن حجیم عضلانی عضله ساقی قدامی در موش صحرایی: یک مطالعه تجربی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 212
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-18-9_003
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر همزمان تمرین تناوبی شدید و استفاده از داربست دسلولار شده غشاء آمنیوتیک بر روی تغییرات بیان ژنی شاخصهای تکثیر و فعالیت سلولهای ماهوارهای در آسیب از دست رفتن حجیم عضلانی بر روی عضله تیبیالیس قدامی موش صحرایی بود.
مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر، پس از تهیه و آماده سازی غشاء آمنیوتیک انسانی و دسلولاریزه کردن آن، آسیب Volumetric muscle loss) VML) بر روی عضله تیبیالیس قدامی ۲۴ سر موش صحرایی انجام شد. موشهای صحرایی بر اساس دریافت و عدم دریافت داربست غشاء آمنیوتیک به دو گروه ۱۲ تایی تقسیم شدند. سپس هر کدام از گروهها به گروه تمرین تناوبی شدید و بدون تمرین تقسیم شدند .برای بررسی بیان سه ژن PAX۷، MyoD۱ و Myogenin از تکنیک Real-time PCR استفاده شد.
در بیان ژن PAX۷ در گروه تمرین تناوبی شدید با داربست به ترتیب در مقایسه با گروه تمرین بدون داربست (۰۰۴/۰P=) و دو گروه دیگر (۰۰۱/۰P<) تفاوت معنی داری وجود داشت. در بیان ژنMyoD۱، گروه تمرین تناوبی شدید به ترتیب با گروه بدون تمرین همراه با داربست (۰۵۰/۰P=) و دو گروه بدون داربست (۰۰۱/۰P<) تفاوت معنی دار داشت. در بیان ژنMyogenin گروه تمرین تناوبی شدید به ترتیب با گروه بدون تمرین همراه با داربست (۰۳۱/۰P=) و دو گروه بدون داربست (۰۰۱/۰P<) تفاوت معنی دار داشت.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد ترکیب تمرین تناوبی شدید و قراردادن داربست دسلولار شده غشاء آمنیوتیک، بیان ژنهای PAX۷، MyoD۱ و Myogenin را بیش تر می کند و احتمالا در بازسازی آسیب و زخم های حجیم عضلانی بتواند موثر باشد.
واژههای کلیدی: تمرین تناوبی شدید، سلول های ماهواره ای، مهندسی بافت، موش صحرایی
کلیدواژه ها:
High-intensity interval training ، Satellite cells ، Tissue engineering ، Rats ، تمرین تناوبی شدید ، سلول های ماهواره ای ، مهندسی بافت ، موش صحرایی
نویسندگان
محمدرضا ایزدی
Faculty of Physical Education and Exercise Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, I.R. Iran
عبدالحمید حبیبی
Faculty of Physical Education and Exercise Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, I.R. Iran
زهرا خدابنده
Stem Cell and Transgenic Technology Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, I.R. Iran
مسعود نیکبخت
Faculty of Physical Education and Exercise Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, I.R. Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :