افزایش اثربخشی کاربامازپین به کمک تحریک الکتریکی با فرکانس پایین در طی روند کیندلینگ ناحیه CA۱ هیپوکامپ بر شاخص های تشنجی در موش های صحرایی نر بالغ: یک مطالعه تجربی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-18-12_002
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: امروزه، کاربرد تحریک الکتریکی با فرکانس پایین به عنوان درمان جایگزین در بیماران صرعی مقاوم به دارو مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه تعیین اثرات تجویز توام تحریک الکتریکی با فرکانس پایین و کاربامازپین در طی صرعزایی هیپوکامپ پشتی با روش کیندلینگ الکتریکی بر شاخصهای تشنجی در موش صحرایی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، تعداد ۵۶ سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به ۸ گروه مساوی تقسیم شدند که شامل:Kindled (KND) ˛KLFS ˛MCK ˛CBZ۲۰K ˛CBZ۴۰K ˛CBZ۲۰KLFS ˛CBZ۴۰KLFS MCKLFS بودند. حیوانات گروه کیندل، تحریکات کیندلینگ را روزانه دریافت میکردند. گروه KLFS، پس از پایان تحریکات کیندلینگ، تحریکات الکتریکی با فرکانس پایین را دریافت می کرد. در گروه MCK، قبل از تحریکات کیندلینگ، مقدار ۲/۰ میلیلیتر محلول ۵/۰ درصد متیلسلولز و به گروههای دارو+کیندل، مقادیر۲۰ یا ۴۰ میلیگرم بر کیلوگرم کاربامازپین تزریق می شد. در گروههای دارو/حلال+کیندل+LFS، در کنار دریافت دارو یا حلال، تحریکات الکتریکی با فرکانس پایین در پایان تحریکات کیندلینگ اعمال میشد. شاخصهای رفتار تشنجی حیوانات شامل شدت و مدت تشنج و مدت زمان امواج تخلیه متعاقب ثبت میشدند. دادهها توسط آزمون آماری ANOVA و تست تعقیبی Tukey تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که درمان ترکیبی تحریکات الکتریکی با فرکانس پایین و مقادیر موثر و غیرموثر کاربامازپین، باعث کاهش معنیدار شاخصهای تشنجی در گروههای دریافت کننده دارو و تحریکات الکتریکی نسبت به سایر گروههای آزمایشی می شود (۰۳۵/۰P=).
نتیجهگیری: به نظر می رسد، درمان ترکیبی کاربامازپین و تحریک الکتریکی با فرکانس پایین، یک روش مناسب برای کاهش شاخصهای تشنجی در طی روند کیندلینگ در موشهای صحرایی باشد.
واژههای کلیدی: کیندلینگ، تحریک الکتریکی با فرکانس پایین، درمان ترکیبی، شاخصهای تشنج
کلیدواژه ها:
Kindling ، Low frequency electrical stimulation ، Combination therapy ، Seizure scales ، کیندلینگ ، تحریک الکتریکی با فرکانس پایین ، درمان ترکیبی ، شاخصهای تشنج
نویسندگان
رضا مقدسی
دانشگاه شهید چمران اهواز
زهره قطب الدین
دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز،
احمد علی معاضدی
دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز،
محمد رضا آخوند
دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :