بررسی الگوی روابط ساختاری پرخاشگری سایبری بر اساس استرس ادراک شده با نقش میانجی وابستگی به شبکه های مجازی در دانش جویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۹۸: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 190
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-3_004
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: استفاده از شبکههای مجازی تبدیل به یک رفتار مدرن طبیعی شده است ولی شکلهای آسیبزای استفاده از آن ها هم در دو دهه اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی روابط ساختاری پرخاشگری سایبری بر اساس استرس ادراک شده با نقش میانجی وابستگی به شبکههای مجازی در دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۹۸ انجام گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی در نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ بودند. تعداد ۲۲۱ نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و به صورت انفرادی به پرسش نامه های پرخاشگری سایبری Álvarez-García، استرس ادراک شده Cohen و اعتیاد به اینترنت Young پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری ضریب همبستگی Pearson و مدلیابی معادله ساختاری تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که پرخاشگری سایبری با استرس ادراک شده (۵۰/۰;r= ۰۰۱/۰> p) و وابستگی به شبکه های مجازی (۵۷/۰;r= ۰۰۱/۰> p) ارتباط مثبت دارد. همچنین وابستگی به شبکه های مجازی با استرس ادراک شده (۸۲/۰;r= ۰۰۱/۰> p) ارتباط مثبت دارد. شاخصهای برازش مدل نیز مسیر استرس ادراک شده به پرخاشگری سایبری را با میانجیگری وابستگی به شبکه های مجازی تایید کرد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که استرس ادراک شده با میانجیگری وابستگی به شبکه های مجازی با پرخاشگری سایبری ارتباط دارد. به نظر میرسد میتوان در دانشگاه ها با برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه آگاه سازی دانشجویان درباره اثرات مثبت و منفی و چگونگی استفاده درست و علمی و بهره بردن از مزایای آن اقدام کرد.
واژههای کلیدی: استرس، پرخاشگری سایبری، وابستگی، شبکههای مجازی، دانشجویان، اردبیل
کلیدواژه ها:
Stress ، Cyber-aggression ، Dependency ، Virtual networks ، Students ، Ardabil
، استرس ، پرخاشگری سایبری ، وابستگی ، شبکههای مجازی ، دانشجویان ، اردبیل
نویسندگان
اکبر عطادخت
University of Mohaghegh Ardabili
شیرین احمدی
University of Mohaghegh Ardabili
وحید فلاحی
University of Mohaghegh Ardabili
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :