تاثیر روش های مختلف کشتار (خفگی و صید الکتریکی) بر خواص کیفی گوشت ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخ
محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 19، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 164
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMST-19-4_003
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1401
چکیده مقاله:
روش های مختلف کشتار ماهی می تواند تاثیر به سزایی در کیفیت ماهی صید شده طی دوره نگهداری داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر تاثیر دور روش کشتار ماهی کپور نقره ای به شکل خفگی و شوک الکتریکی بر خصوصیات میکروبی، شیمیایی و حسی طی ۵ روز نگهداری در یخ بود. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان بار باکتری های مزوفیل و سرمادوست در دو روش صید خفگی و شوک الکتریکی طی دوره نگهداری به تدریج افزایش داشت. با این حال مقایسه بار باکتریایی مزوفیل و سرمادوست حاکی از پایین بودن معنی دار بار باکتریایی در نمونه های صید شده به روش شوک الکتریکی در انتهای آزمایش بود. همچنین خصوصیات شیمیایی فیله ماهی کپور نقره ای در دو روش صید تفاوت معنی داری نشان ندادند. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که امتیاز شاخص کیفی در دو روش صید به شکل خفگی و شوک الکتریکی تفاوت معنی داری نداشت و شاخص کیفی در هر دو روش همبستگی بالایی با افزایش زمان نگهداری در یخ نشان داد. بنابراین علیرغم عدم معنی داری تفاوت در خصوصیات شیمیایی و حسی، نتایج حاصل نشان دهنده پایین بودن معنی دار میزان و سرعت رشد بار باکتریایی ماهیان کشتار شده با روش شوک الکتریکی نسبت به روش خفگی بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد خسروی زاده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.
آی ناز خدانظری
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.
وحید زارعی
گروه مهندسی الکترونیک و مخابرات دریا، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :