مقایسه تاثیر سیلاژ ماهی کیلکا آنچوی (Clupeonella engrauliformis Svetovidov, ۱۹۴۱) با تخمیر در ماده زمینه جامد با شش نوع میکروارگانیسم بر خصوصیات کیفی، فعالیت آنزیمی و قابلیت هضم مواد مغذی
محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 20، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 254
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMST-20-3_005
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1401
چکیده مقاله:
هدف از این تحقیق، مطالعه بر روی تاثیر تخمیر با ماده زمینه جامد روی خصوصیات کیفی، فعالیت آنزیمی و قابلیت هضم مواد مغذی پودر ماهی کیلکای آنچوی بود. پودر ماهی کیلکا آنچوی با ۲۵ درصد آرد گندم مخلوط و سپس با میکروارگانیسم ها (۱۰۸ سلول در هر میلیلیتر) تلقیح گردید و در انکوباتور در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد به مدت ۱۴ روز نگهداری شد. مقایسه شاخص های اکسیداسیون و هیدرولیز چربی در سیلاژ ماهی کیلکا آنچوی تلقیح شده با میکروارگانیسم ها نشان داد که S. cerevisiae دارای کمترین میزان اسیدهای چرب آزاد (۶۲/۷ میکرو مول بر گرم ماهی) و پراکسید (۴۷/۱۲ میلی اکی والان بر ۱۰۰۰ گرم روغن) بود. کمترین میزان نیتروژن غیر پروتئینی در سیلاژ ماهی کیلکا آنچوی تلقیح شده با L. plantarum و B. subtilis مشاهده شد. کمترین میزان تیوباربیتوریک اسید (۱۰/۸ میلیگرم مالون آلدهید اکیوالان بر کیلوگرم نمونه) در سیلاژ ماهی تلقیح شده با قارچ A. niger مشاهده شد. بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای آلفا آمیلاز و پروتئاز اسیدی به ترتیب در سیلاژ ماهی تلقیح شده با قارچ A. niger و مخمرها (S. cerevisiae و S. carlesbergensis) مشاهده گردید. قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام در شرایط آزمایشگاهی با افزایش میزان سیلاژ ماهی، افزایش نشان دادند. بیشترین قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام در شرایط آزمایشگاهی مربوط به S. cerevisiae بود (۰۵/۰
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آی ناز خدانظری
Department of Fisheries, Faculty of Marine Natural Resources, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr, Iran.
عبدالمجید حاجی مرادلو
Department of Fisheries and Environment, Faculty of Fisheries, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran.
رسول قربانی
Department of Fisheries and Environment, Faculty of Fisheries, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :