کارایی تثبیت کننده های شیمیایی قارچ آنتاگونیست Talaromyces flavus در کنترل بیولوژیک بیماری مرگ گیاهچه رایزوکتونیایی گوجه فرنگی و خیار گلخانه ای
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 200
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBIOCO-4-1_004
تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1401
چکیده مقاله:
قارچ آنتاگونیست Talaromyces flavus از مهم ترین عوامل کنترل بیولوژیک بیماریهای گیاهی خاکزاد مانند مرگ گیاهچه محسوب میشود. در این پژوهش، برای افزایش کارایی زادمایه جدایههای T. flavusبه دست آمده از گلخانههای خیار و مزارع گوجه فرنگی، پنج تثبیتکننده شیمیایی این قارچ بررسی شدند. براساس نتایج تحقیقات پیشین، موثرترین بسترها از لحاظ رشد، اسپورزایی و پایداری برای جدایههای T. flavus مربوط به خیار گلخانهای و گوجهفرنگی، ترکیب سبوس برنج و خاک پیت بود. برای هر گیاه، آزمایشی در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی با هفت تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل پنج تثبیت کننده مختلف (آمینوفنل، دیسیکلوسرین، سولفات منیزیم، کربوکسیمتیلسلولز و نیترات سدیم)، شاهد آلوده و شاهد سالم بودند. ارزیابی تیمارهای مختلف، براساس تعداد گیاهچههای سالم انجام گرفت. نتایج کلی این پژوهش نشان داد که زادمایههای T. flavus در برگیرنده تثبیتکنندههای نیترات سدیم، دیسیکلوسرین و کربوکسیمتیلسلولز در مقایسه با آمینوفنل و سولفات منیزیم کارایی بیشتری در کنترل بیماری مرگ گیاهچه داشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
دنیا بهرامیان
گروه بیماری شناسی گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
لاله نراقی
عضو هیئت علمی/موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
اصغر حیدری
عضو هیات علمی/موسسه تحقیقات آفات و بیماری های گیاهی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :