متغیرهای آموزشی و ویژگی های روانشناختی دانشجویان به عنوان پیش بین های مشروط شدن در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 212
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-19-82_039
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: با تعیین عوامل موثر در مشروطی دانشجویان و شناسایی به موقع دانشجویان در معرض خطر می توان از هدر رفتن سرمایه های مادی و انسانی پیشگیری کرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی متغیرهای آموزشی و ویژگی های روانشناختی دانشجویان به عنوان پیش بین های مشروط شدن در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام گرفت.
روش ها: این مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مورد-شاهدی بود که روی۷۳ دانشجوی مشروط و ۷۳ دانشجوی غیرمشروط در سال تحصیلی ۱۳۹۶ انجام گرفت. جهت جمع آوری داده ها از ۷ پرسشنامه های استاندارد سبک های یادگیری کلب، عزت نفس روزنبرگ، فرسودگی تحصیلی، خودکار آمدی، رضایت از زندگی، سلامت معنوی و فشارزاهای تحصیلی استفاده شد. این پرسشنامه های استاندارد از روایی و پایایی مناسبی برخوردار بودند. داده ها با روش تحلیل تمیز به روش هم زمان و گام به گام و در بخش اعتباریابی از الفای کرانباخ و تحلیل عوامل تاییدی استفاده شد.
نتایج: میانگین و انحراف معیار سن دانشجویان مشروط و غیر مشروط به ترتیب ۰۳/۳±۱۱/۲۲ و ۳۲/۳±۶۷/۲۱ سال بود. تعداد ۳۳ نفر (۲/۴۵درصد) دانشجویان مشروط دختر و تعداد ۶۹ نفر(۵/۹۴ درصد) مجرد بودند. از متغیرهای آموزشی معدل دیپلم و سهمیه کنکور و از متغیرهای روانشناختی فشارزاهای شرایط تحصیلی، سلامت مذهبی و سبک یادگیری هم گرا در پیش بینی عضویت گروهی دارای نقش بودند و متغیرهای دیگر هیچ کدام در روش گام به گام در پیش بینی عضویت گروهی نقش نداشتند.
نتیجه گیری: با توجه به نقش برخی متغیرها به عنوان عوامل اصلی تاثیرگذار بر مشروطی، باید شرایطی در دانشگاه ایجاد شود تا با شناسایی دانشجویان در معرض خطر و اتخاذ رویکردهای حمایتی از آسیب پذیری آنها جلوگیری شود.
کلیدواژه ها:
Academic Failure ، Medical Sciences students ، Psychological characteristics ، learning methods ، mental health ، Self-esteem ، Student stressors ، Academic burnout ، مشروط شدن ، دانشجویان علوم پزشکی ، ویژگی های روانشناختی ، سبک های یادگیری ، سلامت معنوی ، عزت نفس ، فشارزاهای دانشجویی ، فرسودگی تحصیلی
نویسندگان
عبدالحسین شکورنیا
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
مهدی تولا
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
مریم اسلمی
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
حسین الهام پور
Ahvaz Shahid Chamran University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :