تبیین مدل سوادآموزی زبان شناختی دانشجومعلمان رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان براساس دانش زیباشناختی، هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 190
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PMA-10-2_006
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1401
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین دانش زیباشناختی و سوادآموزی زبان شناختی دانشجومعلمان علومتربیتی دانشگاه فرهنگیان استان گلستان با توجه به نقش میانجی هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل انجام گرفت. روش پژوهش، توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش همه دانشجومعلمان علومتربیتی (پسر و دختر) دانشگاه فرهنگیان استان گلستان به تعداد ۸۴۹ نفر تشکیل داده اند. از جامعه آماری یادشده، براساس جدول کرجسی و مورگان، ۲۶۵ نفر به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای، انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها پرسشنامه های محققساخته دانش زیباییشناختی، سوادآموزی زبانشناختی، درک مبتنی بر تحلیل و پرسشنامه هوش اجتماعی سیلورا (۲۰۰۱) به کار گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش، مدل معادلات ساختاری اجرا شد. نتایج تحلیل دادهها نشان داد دانش زیباییشناختی با سوادآموزی زبانشناختی، هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل دانشجومعلمان علوم تربیتی رابطه معناداری دارد و هوش اجتماعی با درک مبتنی بر تحلیل و سوادآموزی زبانشناختی رابطه مستقیم و معناداری دارد. همچنین، دانش زیباییشناختی به صورت غیر مستقیم از طریق هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل با سوادآموزی زبان شناختی دانشجومعلمان رابطه معناداری دارد. در نتیجه، مدل مفهومی ارائه شده از برازش آماری مناسبی برخوردار است؛ بدین معنا که مدل سوادآموزی زبانشناختی دانشجومعلمان علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان براساس دانش زیباییشناختی، هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل، با دادههای تجربی برازش دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طیبه تجری
Assistant Professor, Department of Educational Sciences, Farhangian University
محسن مظفری
M.Sc. in Educational Management, General Department of Education, Golestan Province, Gorgan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :