پایش و مدل سازی چروکیدگی ورقه های سیب هنگام خشک شدن در هوای گرم با استفاده از ویژگی های بافت تصاویر پس پراکنش لیزر
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 255
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ERAMS-18-68_010
تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1401
چکیده مقاله:
در این مقاله، امکان استفاده از ویژگیهای بافت تصویرهای پسپراکنش نور لیزر در پایش و مدلسازی چروکیدگی بههنگام خشک شدن ورقههای سیب با هوای گرم در سه طول موج (۶۵۰، ۷۸۰ و ۸۸۰ نانومتر) در محدوده مرئی و مادون قرمز نزدیک بررسی شد. ویژگیهای مرتبط با چهار روش آنالیز بافت تصویر، شامل آمارههای درجه اول هیستوگرام، ماتریس هموقوعی، ماتریس طول گام سطح خاکستری، و تبدیل موجک استخراج و بهصورت جداگانه برای هر روش و در ترکیب با هم در تدوین مدلهای واسنجی بهکار گرفته شد. مدل رگرسیون چندمتغیره خطی گامبهگام برای مدلسازی و تعیین ویژگیهاییکه موثرترین نقش را در تدوین مدل داشتند، بهکار رفت. نتایج بهدست آمده قابلیت ویژگیهای مستخرج از بافت تصویرهای پسپراکنش نور لیزر را در ناحیه طولموجهای مادونقرمز نزدیک در پیشبینی چروکیدگی محصول نشان میدهد، بهطوریکه استفاده از ویژگی همگنی ماتریس هموقوعی در راستای ۹۰ درجه در ۸۸۰ نانومتر (با ۹۵/۰R۲p= و ۱۵/۵RMSEp=) و ترکیب ویژگیهای مستخرج از چهار روش آنالیز بافت در ۷۸۰ نانومتر (با ۹۴/۰ R۲p = و ۶۱/۵RMSEp=) توانستند مدلهایی با دقت بالا حاصل کنند. این پژوهش نشان میدهد که در فرآیند خشککردن با هوایگرم، تصویربرداری پسپراکنش نور لیزر میتواند بهعنوان روشی غیرمخرب، سریع، و ارزان در پیشبینی چروکیدگی بهکار گرفته شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منصوره مظفری
دانشجوی دکتری گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز و عضوهیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
اصغر محمودی
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
بهاره جمشیدی
استادیار بخش تحقیقات ماشین های کشاورزی موسسه فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :