بررسی ارتباط بین اخلاق حرفه ای و کیفیت تدریس در بین اساتید دانشگاه علوم پزشکی ارتش
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 257
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-13-3_001
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: اخلاق حرفه ای موضوعی است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است، به طوری که اکثر حرفه ها از جمله حرفه تدریس نیز، به دلیل اقتضائات ویژهای که دارد، نیازمند تدوین منشور اخلاق حرفه ای مخصوص به خود هستند. این مطالعه با هدف تعیین رابطهی بین اخلاق حرفهای و مولفههای آن (ویژگیهای شخصیتی، دانش تخصصی، روشهای تدریس، دانش روانشناختی، ارزشیابی استاندارد و قوانین آموزشی) با کیفیت تدریس در بین اساتید دانشگاه علوم پزشکی ارتش انجام شد.
روش ها: از نظر هدف کاربردی و از نظر روش آن توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارتش که در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ مشغول به تحصیل هستند، به تعداد ۹۷۴ نفر بودند. حجم نمونه با مراجعه به جدول کرجسی و مورگان ۱۷۵ نفر و با استفاده از روش نمونهگیری طبقهای انتخاب شد. ابزار پژوهش پرسشنامه اخلاق حرفه ای تدریس نجفی و همکاران (۱۳۹۳) و کیفیت تدریس سراج (۲۰۰۲) بود. تجزیه و تحلیل دادهها در دو سطح توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون) انجام شد.
یافته ها: نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین اخلاق حرفهای و کیفیت تدریس اساتید رابطه معناداری وجود دارد (۰۱/۰>p ، ۴۳۸/۰=r) معنادار میباشد. به عبارت دیگر هر چه میزان اخلاق حرفهای در استادان بالاتر باشد، به احتمال بیشتری کیفیت تدریس آنها نیز بالاتر خواهد بود. نتایج معادله رگرسیونی نیز نشان داد که اخلاق حرفهای قدرت پیشبینی کنندگی کیفیت تدریس را دارد (مقدار پیش بینی ۳۴۸/۰)، به این معنا که در صورت ثابت بودن سایر شرایط با افزایش یک واحد در اخلاق حرفهای، کیفیت تدریس به اندازه ۴۳۸/۰ افزایش خواهد داشت.
نتیجه گیری: اخلاق حرفهای استادان دانشگاه علوم پزشکی ارتش کیفیت تدریس آنها را تحت تاثیر قرار میدهد، بنابراین رعایت ملزومات حرفهای و اخلاقی اساتید در میزان کیفیت تدریس و اثربخشی یادگیری بهتر و موثرتر دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارتش موثر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرتضی مرادی دولیسکانی
Ph.D. student of curriculum planning, Isfahan University
مژگان محمدی مهر
گروه میکروب شناسی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :