مقایسه روش های سیستم استنتاج فازی و تحلیل سلسل مراتبی فازی برای مطالعه توسعه کارست مطالعه موردی: استان خوزستان، شیرین بهار
محل انتشار: مجله هیدروژئولوژی، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 59
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HYDTR-3-1_001
تاریخ نمایه سازی: 15 آذر 1401
چکیده مقاله:
حفر چاه و بهرهبرداری بی رویه از منابع آب آبرفتی، وضعیت بدی برای بسیاری از آبخوانهای آبرفتی در دشتهای کشور ایجاد کرده است با توجه به این شرایط، تمایل برای استفاده از منابع آب کارستی که کمتر به آن توجه شده بود، رو به افزایش است. در این پژوهش با در نظر گرفتن برخی معیارهای توسعه کارست مانند لیتولوژی، ارتفاع، شیب، بارش، دما، شاخص پوشش گیاهی، تراکم آبراهه، تراکم خطواره، تراکم تقاطع خطواره، فاصله از خطواره، فاصله از تقاطع خطواره و به کارگیری روش های سیستم استنتاج فازی و تحلیل سلسله مراتبی فازی، مدلسازی توسعه کارست انجام شده است. نتایج نشان داد که در روش سیستم استنتاج فازی پهنههای با توسعه زیاد و خیلی زیاد ۷۹.۱درصد از مساحت منطقه را پوشش میدهد درحالی که این عدد در روش تحلیل سلسله مراتبی فازی ۲۶ درصد میباشد. برای صحتسنجی وزنهای بکار گرفته شده در روش تحلیل سلسله مراتبی فازی، آنالیز حساسیت ۵± و ۱۰± درصد انجام شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه جعفری
دانشجوی کارشناشی ارشد، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم زمین
نصرالله کلانتری
عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید چمران اهواز
ایوب تقی زاده
عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید چمران اهواز
حدیث زارعی
دانشجوی کارشناسی ارشد آب شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :