تحلیل منابع سرفصل های کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی ایران ( مطالعات کتابخانه های عمومی، مدیریت کتابخانه های دانشگاهی و مدیریت کتابخانه های دیجیتال)
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 260
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SLIS-11-2_003
تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1401
چکیده مقاله:
چکیده هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی منابع سرفصل های درسی کارشناسی ارشد سه گرایش «مطالعات کتابخانه های عمومی»، « مدیریت کتابخانه های دانشگاهی» و «مدیریت کتابخانه های دیجیتالی» است. روش شناسی: پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی است که با استفاده از روش «تحلیل محتوا» انجام شده است. برای گردآوری داده ها از سیاهه وارسی استفاده شد. یافته ها: درمجموع ۵۲۵ منبع برای هرسه گرایش معرفی شده است. که ۴۴۳ عنوان کتاب، ۷۹ عنوان مقاله و ۳ عنوان پایان نامه بوده و ۲۹۷ منبع فارسی و ۲۲۸ منبع انگلیسی بود. بیشترین منابع فارسی برای گرایش «مدیریت کتابخانه های دانشگاهی» و بیشترین منابع خارجی برای گرایش «مدیریت کتابخانه های دیجیتال» پیشنهاد شده است. ۵۲ درصد از کتب معرفی شده در رده Z قرار دارند. سپس، رده های H و Q (علوم) بیشترین قرابت را با حوزه کتابداری داشتند. پرتکرارترین منابع پیشنهادی نیز برای سرفصل مشترک «مبانی کتابداری و علم اطلاعات» بود.نتیجه گیری: از نتایج می توان به ارائه سرفصل ها و منابع تکراری، انتخاب منابع پیشنهادی از آثار پیشکسوتان و نویسندگان جوان به ترتیب برای سرفصل های پایه و جدید و متفاوت بودن منابع و سرفصل حوزه دیجیتال نسبت به دو گرایش دیگر اشاره کرد.
کلیدواژه ها:
سرفصل های درسی ، مدیریت کتابخانه های دانشگاهی ، مدیریت کتابخانه های دیجیتالی ، مطالعات کتابخانه های عمومی ، علم اطلاعات و دانش شناسی
نویسندگان
مهدی محمدی
گروه آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه قم، قم، ایران
سمیه پناهی
دانش آموخته کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه قم
سمیه پروین
مربی علوم کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :