کاربرد GIS در مکانیابی پارکینگهای عمومی طبقاتی به روش OWA (مطالعه موردی : منطقه یک شهر تهران)
محل انتشار: همایش ژئوماتیک 86
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,559
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEO86_085
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1385
چکیده مقاله:
رشد ناخواسته و توسعه غیر اصولی و ناموزون شهری به علت عدم تناسب بین کاربریهای مختلف شهری و نبود مدیریت واحد شهری ، باعث مشکلاتی در سیستم شهری در منطقه یکشهر تهران (منطقه تجریش) گردیده است. در این منطقه عدم ایجاد پارکینگهای کافی همزمان با توسعه معابر و کاربریهای شهری، باعث معضلاتی در سیستم حمل و نقل و ترافیک شهری شده است. به طوری که با اشغال معابر بوسیله توقفهای حاشیه ای، ترافیک روان در منطقه مورد مطالعه را با مشکل مواجه نموده و نیاز به افزایش ظرفیت معابر و اختصاص فضای بیشتر به ترافیک روان، مکانیابی محلهای مناسب برای احداث پارکینگهای غیر حاشیه ای را در جهت کاهش میزان توقفهای حاشیه ای در این منطقه ضروری ساخته است.
در این تحقیق با اعمال ضوابط و معیارهای همچون فاصله از مراکز جاذب سفر، فاصله از معابر، هزینه تملک زمین و کاربریهای مناسب برای احداث پارکینگ و با اعمال محدودیتهای مثل فاصله از گسلها و کاربریهای نامناسب برای احداث پارکینگ سعی شته است که محلهای بهینه و مناسب برای احداث پارکینگ در منطقه مطالعاتی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی یا GIS مشخص شود. برای این کار ابتدا معیارهای موثر در مکانیابی پارکینگهای طبقاتی با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی یا AHP وزن دهی شده و پس از تخمین تعداد فضای مورد نیاز پارکینگ با استفاده از روش تولید پارکینگ و برآورد مساحت مورد نیاز برای احداث پارکینگ درمنطقه مورد مطالعه و با توجه به وزنهای حاصله، مکانهای مناسب برای احداث پارکینگ با استفاده از روش OWA (Ordered weighted Average) فازی مشخص گردیده است. این روش در پنج حالت از لحاظ میزان ریسک و توازن بین معیارها انجام شده و در نهایت حالت ریسک کم و دارای مقداری توازن بهترین حالت شناخته شده است.
کلیدواژه ها:
پارکینگهای حاشیه ای و غیر حاشیه ای ، روش تولید پارکینگ ، روش وزن دهی AHP ، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ، روش OWA
نویسندگان
علی اکبر متکان
استادیار گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید بهشتی
علیرضا شکیبا
استادیار گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید بهشتی
سیدحسین پورعلی
عضو هیئت علمی گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید بهشتی
عیسی عبادی
کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :