نقش فرهنگ سازمانی در رفتار شهروندی سازمانی با میانجی گری گرایش به تفکر انتقادی دبیران دوره دوم متوسطه ناحیه یک شهر خرم آباد
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 297
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BPJ-12-1_007
تاریخ نمایه سازی: 26 مهر 1401
چکیده مقاله:
هدف: هدف پژوهش حاضر نقش فرهنگ سازمانی در رفتار شهروندی سازمانی با میانجی گری گرایش به تفکر انتقادی دبیران بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و همچنین مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه دبیران دوره دوم متوسطه ناحیه یک شهر خرم آباد در سال تحصیلی ۴۰۰- ۱۳۹۹ بود که تعداد ۲۶۵ نفر (۱۴۷ زن، ۱۱۸ مرد) به عنوان نمونه پژوهش، به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های فرهنگ سازمانی دنیسون (۲۰۰۰)، رفتار شهروندی سازمانی فارح و اورگان (۱۹۹۷) و گرایش به تفکر انتقادی ریکتس (۲۰۰۳) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون، مدل معادلات ساختاری و شاخص های نکویی برازش استفاده گردید و برای بررسی روابط غیرمستقیم مسیرها از روش بوت استرپ استفاده شد. یافته ها: یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که مدل مفروض رفتار شهروندی سازمانی بر اساس فرهنگ سازمانی با میانجی گری گرایش به تفکر انتقادی دبیران دوره دوم متوسطه ناحیه یک شهر خرم آباد برازنده داده ها است. نتایج نشان داد که فرهنگ سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی و گرایش به تفکر انتقادی اثر مستقیم دارند (۰۱/۰>p)؛ همچنین ضریب مسیر β از گرایش به تفکر انتقادی به رفتار شهروندی سازمانی به لحاظ آماری معنی دار می باشد (۰۱/۰>p). نتایج غیرمستقیم مسیرها نشان داد که فرهنگ سازمانی از طریق میانجی گری گرایش به تفکر انتقادی اثر غیرمستقیم بر رفتار شهروندی سازمانی ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسلم قبادیان
استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
اصغر نظرپوریان
کارشناس ارشد علوم تربیتی، گرایش برنامه ریزی درسی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران
حافظ پادروند
دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
حسین عباسی
استادیار ،گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :