طراحی و روان سنجی پرسشنامه عوامل موثر بر ارتباط بین اساتید و دانشجویان از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 121

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-12_008

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: برقراری ارتباط موثر میان استاد و دانشجو یکی از شاخص های مهم تدریس اثربخش و یک محرک قوی در میزان یادگیری می باشد. پژوهش حاضر با هدف طراحی و روان سنجی پرسشنامه عوامل موثر بر ارتباط بین اساتید و دانشجویان از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۳۹۴ انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه اکتشافی، پرسشنامه ارتباط بین اساتید و دانشجویان با فهرست اولیه ای از ۴۶ سوال و مشارکت ۲۰ دانشجو و ۵ عضو هیات علمی دانشگاه تهیه شد. برای سنجش روایی پرسشنامه از روایی صوری و محتوایی و برای تعیین روایی سازه ایی از تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی استفاده گردید. برای تعیین پایایی، ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون کلاسی محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی (اکتشافی و تاییدی) و نرم افزار SPSS ۱۹  و Lisrel ۸.۸  استفاده گردید.  یافته ها: یافته ها نشان داد که ۳۵ سوال دارای روایی محتوایی کمی قابل قبول (۶۸/۰ تا ۹۷/۰) بود. مقدار شاخص ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون کلاسی به ترتیب برابر با ۹۰/۰ و ۸۵/۰ گزارش گردید. تحلیل عامل اکتشافی تعداد سئوالات را به۲۲ سوال کاهش داد و آنها را در پنج عامل دسته بندی (توانایی های فردی، توانایی علمی، ارتباطی، اخلاق حرفه ایی و دینی و اعتقادی) و در مجموع ۵۴ درصد از واریانس کل این  متغیر ها را تبیین نمود. نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاکی از آن است که عوامل موثر بر ارتباط بین اساتید و دانشجویان دارای روایی و پایایی قابل قبول است و قابلیت به کارگیری در فعالیت های پژوهشی را دارد.

کلیدواژه ها:

Communication ، Students ، Surveys and Questionnaires- instrumentation ، ارتباطات ، دانشجویان ، پژوهش ها و پرسشنامه ها-ابزار

نویسندگان

شاهرخ راهبر

School of Medicine, Qom University of Medical Sciences

احمد راهبر

Department of Public Health, School of Health, Qom University of Medical Sciences

سیامک محبی

Department of Health Education and Health Promotion, School of Health, Qom University of Medical Sciences

ذبیح الله قارلی پور

Department of Health Education and Health Promotion, School of Health, Qom University of Medical Sciences

الناز قربانی

School of Health, Qom University of Medical Sciences

سجاد نیک سرشت

School of Health, Qom University of Medical Sciences

زهره کرمی

School of Health, Qom University of Medical Sciences

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :