مطالعه کاربردهای مدل راش در آموزش ابتدایی (اندازه گیری مهارت آموزش معلمان و همترازسازی نسبی و هم زمان نمرات دانش آموزان)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRPE-4-38_005
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401
چکیده مقاله:
امروزه ارزشیابی معلمان جایگاهی محوری در سیاست های مختلف بین المللی پیدا کرده است و دولت ها استفاده از روش های ارزشیابی معلمان را در اسناد خط مشی مورد تاکید بیشتری قرار داده اند. این ارزشیابی چند هدفه شامل اهداف تکوینی و جمعی میباشد. مهم است که ابزار مشاهده امکاناتی را برای ارزیابی دقیق مهارت هایی که برای معلم دور از دسترس هستند ارائه دهد. نکته این که ابزار مشاهده باید مهارت هایی را آشکار کند که خارج از مجموعه مهارت های معلم است؛ اما یادگیری آن ها برای او چندان دشوار نیست. ابزار مشاهده خوب باید مهارت های معلم را نشان دهد. لذا این ابزار مشاهدهای می بایست به گونه ای ارائه شوند که برای ارزیابی معلمان مفید باشند. پژوهش حاضر بر کاربرد مدل راش در ترکیب با ابزار مشاهده تحلیل مقایسهای بینالمللی یادگیری و آموزش تمرکز دارد که برای استفاده درزمینه ارزیابی معلمان طراحی شده است؛ اگرچه برای ارزیابی و همترازسازی نمرات دانش آموزان نیز امروزه به خوبی به کار می رود. یافته های این پژوهش نشان می دهد در کشور ما برای همترازسازی نمرات دانش آموزان نیاز به دسترسی سیستم امتیازدهی واحدی داریم که بتواند نمرات دانش آموزان در آزمون های مختلف را به صورت برخط همتراز نماید تا احتمال هم خوانی داده ها را با مدل راش بالاتر ببریم و درنتیجه پیامد روش های مختلف سنجش را با یکدیگر مقایسه کنیم.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالباسط سیدکر
دانشجوی کارشناسی پیوسته رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان استان گلستان ، واحد شهید دکتر بهشتی گنبد کاووس، ایران (نویسنده مسئول)
طیبه شیرمحمدلی
دانش آموخته کارشناسی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گنبدکاووس، ایران