بررسی رابطه معیارهای مدیریت دانش با میزان توسعه یافتگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 283
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MSHS-7-2_006
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مدیریت دانش سازمان ها را قادر خواهد ساخت تا با بهره گیری از هوش و مهارت کارکنان توانمندی های خود را ارتقا دهند. مدیریت دانش بر ارتقا عملکرد سازمانی و توسعه ی آن تاثیر دارد. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی رابطه معیارهای مدیریت دانش با میزان توسعه یافتگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام شد.
روش پژوهش: این مطالعه توصیفی-تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور بودند که حجم نمونه ۳۷۷ نفر برآورد گردید. از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامههای استاندارد مدیریت دانش لاوسن و توسعه یافتگی آندش و همکاران بودند که روایی و پایایی آن ها بررسی و تایید شد داده های جمع آوری شده با کمک نرمافزار SPSS ۲۲ و با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی آزمون t تک متغیره و آنووا مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین نمره مدیریت دانش در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، بیشتر از سطح متوسط بود که بالاترین و پایین ترین میانگین به ترتیب مربوط به ابعاد دانش آفرینی و ذخیره دانش بود. همچنین میانگین توسعه یافتگی متوسط به بالا بود که بالاترین و پایین ترین میانگین به ترتیب مربوط به ابعاد امکانات آموزشی دانشجویان و امکانات آموزشی و پژوهشی دانشگاه بود. همچنین بین مدیریت دانش و ابعاد آن به جز بعد دانش آفرینی با میزان توسعه یافتگی رابطه معنی داری وجود داشت.
نتیجه گیری: نتیجه کلی این مطالعه نشان داد سطح توسعه یافتگی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سطح متوسط به بالا بوده است. با توجه به اینکه مدیریت دانش بر توسعه یافتگی دانشگاه ها تاثیر مثبت و معنی داری دارد، توجه بیشتر به مدیریت دانش می تواند به رشد توسعه یافتگی دانشگاه ها کمک نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجید مهرورز
Ph.D. student of Public Management, Department of Public Management, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran
شیوا مداحیان
Assistant Professor, Department of Public Management, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran
زهرا شکوه
Assistant Professor, Department of Public Management, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran
سنجر سلاجقه
Associate Professor, Institute for Futures Studies in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :