بررسی اثرات احداث موج شکن جدید انزلی بر شرایط رسوب گذاری در رودخانه های ارتباطی تالاب و بندرانزلی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJWER-1-1_004
تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1401
چکیده مقاله:
در دهه گذشته برای افزایش ظرفیت بندرانزلی دو موج شکن و پنج پست اسکله به آن اضافه شده است. همزمانی این توسعه با تغییر در شرایط هیدرودینامیکی تالاب انزلی بیان میکند که ساخت موج شکن های جدید میتواند از دلیلهای اصلی این تغییرات باشد. این تحقیق اثرات احداث موج شکن جدید انزلی بر شرایط رسوب گذاری در رودخانه های ارتباطی تالاب انزلی (روگا) و حوضچه آرامش بندرانزلی، مدل سازی امواج دریا و جریان ناشی از شکست آنها را بررسی میکند. برای این منظور، از نرم افزار MIKE ۲۱، مدل امواج طیفی، برای شبیه سازی استفاده می شود. نتایج نشان میدهد که بعد از توسعه، نرخ تغییر روزانه بستر در اکثر نواحی حوضچه برابر با ۰/۰۰۱ متر در روزیعنی برابر مقدار آن قبل از توسعه است؛ اما مقدار آن در محل اتصال نهنگ و نهنگ بزرگ روگا و در سوسر روگا به ۰/۰۰۴، در پیربازار روگا ۰/۰۰۲، و در بخش کوچکی از شنبه بازار روگا به ۰/۰۰۲ متر در روز هم میرسد. همچنین، غلظت رسوبات بعد از ساخته شدن موج شکن های جدید در بخش های رودخانه ای حوضچه آرامش بندرانزلی (روگا) به مقدار کمی افزایش مییابد؛ به صورتی که تنها در طولی برابر ۳۰۰ متر از سوسر روگا مقدار رسوبات معلق افزایش می یابد. و در سایر روگاها افزایش غلظت قابل توجهی مشاهده نمی شود. از آنجاکه، این روگا ها تنها مسیر ارتباطی بین تالاب انزلی و حوضچه بندری انزلی می باشند، می توان بیان کرد که احداث موج شکن های جدید تغییر شرایط هیدرولیکی تالاب را توجیه نمی کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه خسروپسند
Master Student, Civil Engineering Department, Major in Coastal Engineering, Ports and Marine Structures, Faculty of Engineering, University of Guilan, Rasht, Iran
حسین نصیرائی
Assistant Professor, Civil Engineering Department, Faculty of Engineering, University of Guilan, Rasht, Iran
سید احمد لشته نشایی
Associate Professor, Civil Engineering Department, Faculty of Engineering, University of Guilan, Rasht, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :