نقش آسیب شناسان گفتار و زبان در مداخلات بهنگام برای کودکان دارای اختلالات ارتباطی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 89

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HEPCONF01_224

تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: مهارت های ارتباطی برای بسیاری از حوزه های رشدی اولیه کودک مهم هستند و این مهارت ها اساس توانایی کودک برای ایجاد ارتباط، یادگیری از دیگران، ایجاد توانایی تبادل دانش و تجربیات گذشته و همچنین رشد مهارت های خواندن و نوشتن می باشند. کودکان برای ارتباط موثر باید بر جنبه های متعددی از زبان تسلط پیدا کنند(یعنی توانایی درک و بیان ایده ها، استفاده از واژه ها و گفتار). علل مختلفی می تواند باعث اختلالات ارتباطی شامل مشکلات بیانی و مشکلات مختلط بیانی- دریافتی شود. عدم شناسایی و مداخله ی بهنگام برای کودکانی که دارای اختلالات ارتباطی هستند، آنها را در معرض خطر برای تاخیر گفتار و زبان و برقرای ارتباط موثر قرار می دهد. با توجه به مطالعات انجام شده آسیب شناسان گفتار و زبان از جمله متخصصانی هستند که نقش مهمی را در درمان اختلالات ارتباطی در برگیرنده ی اختلالات گفتاری و زبانی ایفا می کنند. لذا با توجه به اهمیت ارتباط در ابعاد مختلف زندگی کودک و نقش گفتار و زبان به عنوان غنی ترین وسیله ارتباط، هدف از این مطالعه بررسی نقش آسیب شناسان گفتار و زبان در مداخلات بهنگام برای کودکان دارای اختلالات ارتباطی می باشد.روش تحقیق: مقاله ی مروری حاضر بر تحقیقات منتشر شده بین سال های ۲۰۱۲-۲۰۲۲ در پایگاه های اطلاعاتی google scholar، Elsevier، PubMed و جستجو در منابع کتابخانه ای بوده است که از این تحقیقات جهت تهیه ی مقاله استفاده گردید.یافته ها: تحقیقات نشان داده است که آسیب شناسان گفتار و زبان با شناسایی بموقع و انجام مداخلات بهنگام برای کودکان دارای اختلالات ارتباطی توانسته اند شرایطی را برای این کودکان فراهم کنند تا این کودکان بتوانند مهارت های ارتباطی را به عنوان پایه ای برای موفقیت تحصیلی آینده، رشد دهند. همچنین مطالعات نشان داده است که با مداخلات بهنگام آسیب شناسان گفتار و زبان، مهارت های ارتباطی و گفتار و زبان در این کودکان به میزان چشمگیری بهبود یافته است و فرآیند یادگیری در آنها تسهیل شده است.نتیجه گیری: آسیب شناسان گفتار و زبان می توانند با انجام مداخلات بهنگام نقش بسزایی در کاهش میزان مشکلات ارتباطی و گفتار و زبان در کودکان دارای اختلالات ارتباطی داشته باشند و به دنبال آن منجر به بهبود ارتباط و بهبود ابعاد مختلف زندگی کودک گردند.

کلیدواژه ها:

آسیب شناس گفتار و زبان ، مداخله بهنگام ، کودکان ، اختلال ارتباطی

نویسندگان

رضوان عیسی زاده

کارشناسی ارشد گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی،گروه گفتاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

فاطمه نجیب

کارشناسی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

یاسمن نگراوی

کارشناسی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

افسانه تنگستانی

کارشناسی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.